Zware omstandigheden in laatste klassieker van het seizoen

Zondag 29 september stond met de Ronde van Midden-Brabant de laatste klassieker van het seizoen op het programma. Voor de Kanjers stonden Maarten, Bastiaan, Jentje, Arjan, Jip en gastrenner Arnout Kempenaar aan de start in Dongen. De Ronde van Midden-Brabant bestond uit 3 grote ronden van 42 kilometer en een kleinere ronde van 20 kilometer. Met windkracht 6 en zware najaarsbuien beloofde het een erg zware wedstrijd te worden. 

Na een goede voorbespreking wisten de Kanjers wat hun te doen stond: van voren rijden. Met de harde wind, zware regenval en veel open stukken wist iedereen dat het op de kant ging. Bij de start stonden de Kanjers dan ook op de eerste rij. Na de neutralisatie werd het tempo al snel opgeschroefd en was het erg hectisch.

Na 25 kilometer ging het peloton op de een lint en brak het in verschillende stukken. Van de Kanjers zat Jentje het beste geplaatst en kon hij mee met de eersten. De rest zat helaas al vrij snel te ver van achter. Na een hele zware koers wist Jentje netjes te finishen op een 29ste plaats. Met slechts 34 renners aan de finish is het duidelijk een erg zware wedstrijd geweest. De overige Kanjers wisten helaas de finish niet te bereiken.

De klassiekers zijn na Midden-Brabant voorbij maar het seizoen nog niet. Van 17-20 oktober staat Olympia’s Tour nog op het programma.