Zeven nieuwkomers in Kanjers-selectie 2020

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam telt volgend jaar zeven nieuwe gezichten. Bekendste nieuwkomer is Beau Duvigneau uit Zutphen. De 24-jarige coureur komt over van de continentale formatie Vlasman en staat bekend om zijn aanvalslust. Daarnaast versterken zes beloften de ploeg: Sammy Berkelder, Kars ten Boske, Rick Hezeman, Christiaan Lubbers, Matthijs Varweg en Olav Wallinga.

 In 2020 bestaat de Achterhoekse formatie uit vijf elite-renners en vijftien beloften. Marc Janssen: “De ontwikkeling van talent uit de regio is één van de belangrijkste speerpunten van onze ploeg. Daar sluit deze selectie uitstekend bij aan, want de samenstelling is jonger dan ooit. Met een combinatie van zorgvuldige begeleiding en een passend wedstrijdprogramma geven we ze de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen.” Het afgelopen seizoen maakten twee renners de overstap naar een continentale ploeg. Janssen: “We zijn trots dat we Gijs Leemreize (Jumbo-Visma Development Team) en Wiebe Scholten (Vlasman CT) dit jaar konden afleveren bij een continentale formatie. Het geeft aan dat we op de goede weg zijn.”

Nieuwe beloften
Berkelder (Varsseveld), Hezeman (Apeldoorn), Varweg (Hardenberg) en Lubbers (Winterswijk) stromen door vanuit de junioren. De laatstgenoemde komt in de selectie zijn broer Maarten tegen. Ook voor Matthijs Varweg is de ploeg niet onbekend. De afgelopen twee jaar reed zijn broer Christan in het oranje-blauw. Ook Wallinga (Zutphen) en Ten Boske (Wintelre) zijn nog belofte. Ten Boske sloot het afgelopen seizoen af voor de stoppende continentale formatie Alecto.

 Samenstelling selectie 2020
Elites
Beau Duvigneau
Jasper Hamelink
Jelle Johannink
Jasper Plender
Jurriaan Vos

Beloften
Sammy Berkelder
Joren Bloem
Bastiaan de Blom
Kars ten Boske
Huub Deelstra
Sam Gademan
Rick Hezeman
Jentje Huntink
Christaan Lubbers
Maarten Lubbers
Jesse Morsink
Jip Steman
Sven Tellegen
Matthijs Varweg
Olav Wallinga