Winst Clubcompetitie 2018: beste club van Nederland!

Een nieuwe mijlpijl in de historie van het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam! Het afgelopen weekend pakte onze ploeg de eindwinst van de Clubcompetitie 2018! In Delfzijl verzamelden onze mannen voldoende punten om het regelmatigheidsklassement voor clubs winnend af te sluiten. En dat betekent dat we ons de beste club van Nederland mogen noemen! Een terugblik op het finaleweekend.

Omloop: Podium voor Wiebe Scholten
Het eerste onderdeel van het finaleweekend was een omloop over 150 kilometer, verreden over een parcours van 15 kilometer. De wind stond elke ronde weer flink op de kant. De eerste drie rondes reden er wel groepjes weg maar ze kregen geen ruimte. In de vierde ronde ontstond er een waaier met zeventien renners. Onze ploeg was met Rens, Arjan en Wiebe sterk vertegenwoordigd.

De groep bouwde een voorsprong op van maximaal 1.20. In de laatste ronde sloten er nog eens zestien man aan. Met 33 man gingen we de laatste 15 kilometer in. Uiteindelijk sprintte Wiebe naar een tweede plaats en ook Rens en Arjan kwamen in de eerste waaier binnen. Kortom: een goede basis was gelegd.

Winst in ploegentijdrit
Op zondag bestond het programma uit twee onderdelen. Een ploegentijdrit over veertien kilometer en een criterium over tachtig kilometer. Vooraf was bekend dat de ploegentijdrit een cruciale rol zou spelen voor het klassement. Met de succesvolle ploegentijdrit eerder deze maand in het achterhoofd vertrokken de mannen dan ook extra gemotiveerd. De ploeg reed sterk en maakte weinig fouten. Uiteindelijk kwamen we met een gemiddelde van ruim vijftig kilometer per uur aan de meet. Dat was drie seconden sneller dan de NWVG en wederom goed voor de winst.

Criterium: Controlerend afronden
Het afsluitende criterium kende slechts één doel: het klassement verdedigen. De Kanjers hielden het tempo in het peloton hoog waardoor het lastig was om weg te rijden. Gevaarlijke groepjes werden gepareerd. In de finale was het Tim Bierkens van Willebrord Wil Vooruit die solo wegreed. Hij zorgde niet voor gevaar, waardoor hij ruimte kreeg. Bierkens kwam solo over de streep en daarachter was het een pelotonsprint. Geen tijdverschillen dus!

Wiebe won het individueel klassement over de tweedaagse, maar het belangrijkste was natuurlijk de overwinning van de KNWU Clubcompetitie. We mogen onszelf de beste club van Nederland noemen!

WINNAAR CLUBCOMPETITIE 2018
De beste club van Nederland. We zijn er enorm trots op. Samen met het Nederlands Kampioenschap in 2015 een van de grootste successen van onze vereniging. De regelmatigheid in dertien koersen leidde tot dit geweldige resultaat. Het feit dat het een regelmatigheidklassement is benadrukt extra de teamprestatie van de volledige ploeg. Van alle renners, maar zeker ook dankzij de inzet van onze begeleiding.

Tot slot ook een dankwoord aan alle sponsoren, de Club van 100 en iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt. We realiseren ons dat we dit alleen kunnen doen dankzij jullie ondersteuning, op welke wijze dan ook. Deze titel is daarom zeker ook voor jullie!