Wiebe Scholten tweede in Parel van de Veluwe

Wiebe Scholten is woensdag tweede geworden in de Parel van de Veluwe. Hij was in de finale van de vijfde wedstrijd van de Clubcompetitie samen met Jelle Wolsink (VolkerWessels) ontsnapt uit het peloton. De twee wisten in korte tijd een voorsprong van een minuut bij elkaar te rijden. Op de streep was Wolsink net iets sneller. Dankzij goede klasseringen van Arjan Hofman en Mark Schreurs neemt onze ploeg de leiding over in het ploegenklassement.

Vanaf de start waren de Kanjers attent en werd er gegroepeerd van voren gereden. Dit resulteerde in een kopgroepje van ongeveer acht man waar Mark en Wiebe bijzaten. Nadat de kopgroep teruggepakt werd reed er een kopgroep van vier man weg die een maximale voorsprong van 2,5 minuut pakten. Omdat het rond het honderd kilometerpunt hard ging in het peloton ontstond er een breuk op de smalle betonplaten net voor Harderwijk. Hier splitste zich een groep van ongeveer veertig man af van de rest van het peloton, ook hier zaten alle vijf de Kanjers bij. Mede door de tempoversnelling in het peloton werd de kopgroep ingerekend vlak voor de plaatselijke rondes.

Met nog veertig kilometer te gaan probeerde Wiebe het. Hij kreeg Jelle Wolsink van VolkerWessels-Merckx met zich mee. De twee pakte al snel 20 seconden en handhaafde die voorsprong een kilometer of tien. Daarna viel het peloton mede dankzij afstopwerk van de Kanjers  stil en zo kon de voorsprong oplopen naar een minuut. In de finale heeft Wiebe nog geprobeerd Wolsink te verrassen maar dat mocht niet baten. Wiebe werd uiteindelijk tweede achter Jelle Wolsink. Dankzij een 11plek van Arjan Hofman en een 31plek van Mark Schreurs eindigde we als eerste ploeg in de daguitslag. Hiermee zijn we ook aan de leiding gekomen in het ploegenklassement van de Clubcompetitie.

De samenvatting is van de wedstrijd is hier terug te kijken:

Samenvatting – Parel van de Veluwe 2018 from Clubcompetitie on Vimeo.