Vos in top tien Ronde van Zuid-Holland

Jurriaan Vos werd afgelopen zaterdag negende in de Ronde van Zuid-Holland. Hij maakte deel uit van een kopgroep van negen renners die in de slotfase waren ontsnapt.

Wessel Zennipman, Christian Varweg, Tim Scholten, Yannick Vrielink, Jurriaan Vos en Lorenzo Harbers stonden namens onze ploeg aan het vertrek. De mannen kregen als opdracht mee om gegroepeerd te koersen en een individuele top tien klassering te pakken. De eerste 60 kilometer was er een gesloten peloton, maar het was duidelijk dat dit stilte voor de storm was. De wind stond soms verraderlijk op de kant. Toen het in waaiers werd getrokken kon Tim zich goed handhaven in de eerste waaier, Christian, Yannick en Jurriaan zaten in waaier 2. Toen deze twee groepen weer samensmolten kozen 2 renners het hazenpad, niet veel later besloot Yannick dat het tijd was voor een tegenaanval. Samen met een andere renner pakte hij al snel 1.30 minuut op het peloton, maar hij kwam echter nooit bij het voorste tweetal. Na een kilometer of 20 voor het peloton te hebben gereden werden Yannick en zijn vluchtmaat ingerekend.

In het peloton was het opnieuw stilte voor de storm, iedereen wist dat het op de Maasdijk ging gebeuren. Daar aangekomen begon het keihard te regenen en werd het peloton weer in stukken gereden. Tim en Jurriaan konden zich goed handhaven in de eerste waaier. Met nog 18 kilometer te gaan reageerde Jurriaan op een groepje dat wegsprong, met vier andere renners had Jurriaan al snel een seconde of 15. Niet veel later kwamen er nog 4 renners aansluiten en waren alle grote ploegen in de kopgroep vertegenwoordigd. Het werd al snel duidelijk dat deze 9 renners gingen strijden om de winst. Helaas zat er bij Jurriaan niet veel meer in bij de sprint, moegestreden kwam hij als 9e over de streep. In het peloton reden de overige Kanjers naar de streep.