Kanjers eindigen als vierde in de eindstand van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie

Het weekend van 14 en 15 september stond voor de Kanjers in het teken van het finaleweekend van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie, dat plaatsvond in Ursem en Enkhuizen. Voor de start van het finaleweekend stonden de Kanjers derde in de ploegen stand en zodoende was er nog veel te winnen en te verliezen. Huub, Arjan, Joren, Jelle, Sam en Wiebe stonden namens de Kanjers aan de start.

Op zaterdagochtend stond er een ploegentijdrit in Ursem op het programma over een parcours van 12km door de polders. De Kanjers hadden vrijdagavond het parcours al kunnen verkennen en zaterdagochtend konden ze vanaf het hotel in alle rust op de fiets richting Ursem rijden. Daar werd het parcours nogmaals verkend en rond 12 uur werd er gestart. De Kanjers reden een degelijke tijdrit en finishte op een vijfde positie, achter wielervereniging De Jonge Renner en verloren daarmee virtueel de derde plek.

’s Middags stond er een omloop over hetzelfde parcours op de planning, er werden 8 rondes gereden en daarmee kwam de totale wedstrijd op 96km uit. Tijdens deze omloop werd er veel gesprongen en tactisch gekoerst. Halverwege de wedstrijd wisten Huub en Wiebe met een kopgroep van 14 man weg te rijden uit het peloton. Deze groep werd teruggereden door Allinq – Krush de Ijsselstreek omdat zij slechts met één man mee zaten. In de finale was het Arjan die weg wist te rijden met 14 anderen. Hij sprintte naar een 4e plek in de omloop. Omdat wielervereniging De Jonge Renner met 2 man mee zat in de finale werd er weer wat tijd verloren.

’s Zondags stond er een klassieker op de planning over 156km op een klein rondje van 6km. Er stond veel wind en daarom hebben de Kanjers meerdere malen geprobeerd het peloton op de kant te trekken. Dit had een aantal keer succes maar omdat het rondje zo kort was kwam het peloton altijd wel weer terug. In de finale reed er een kopgroep van 14 man weg met daarbij Huub. Hij wist naar een 8e plek in de klassieker te sprinten. Uiteindelijk is het niet meer gelukt wielervereniging De Jonge Renner in te halen en zijn de Kanjers op een 4e plek geëindigd in de eindstand van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie.