Ultieme teamprestatie leidt naar winst GP Ploegentijdrit

”De ploegentijdrit kent geen genade, elk teken van zwakte wordt afgestraft.” Het zijn de woorden van Laurens ten Dam tijdens de afgelopen Tour de France. Ze laten zien dat alles moet kloppen. En dat deed het afgelopen weekend bij Sensa-Kanjers voor Kanjers. In Dronten won de ploeg de GP Ploegentijdrit, onderdeel van de Clubcompetitie. Een teamprestatie in optima forma.

Clubcompetitie.nu schreef onderstaand wedstrijdverslag, inclusief quotes.

De GP Ploegentijdrit is gewonnen door Sensa-Kanjers voor Kanjers. Na 42 kilometer door de Flevopolder noteerde de ploeg een tijd van 0:49:15. Daarmee klopten ze NWV Groningen die tweede werd en WPGA op de derde plek.

De GP Ploegentijdrit stond in eerste instantie in juli op het programma, maar vanwege organisatorische reden kon deze niet plaatsvinden. De organisatie van dit evenement werd overgenomen door WV De IJsselstreek, onder meer ook de organisator van het Nederlands Clubkampioenschap later deze maand. In korte tijd wist de organisatie een uitdagend parcours uit de grond te stampen, waarop de ploegen hun krachten konden meten.

Langs de draaiende windmolens raffelden de renners hun ronde. Lang was er onduidelijk welke ploeg de snelste tijd genoteerd had. Na lang jury-rekenwerk bleek Sensa-Kanjers voor Kanjers de snelste tijd te hebben genoteerd. Het zestal van NWV Groningen had tien seconden meer nodig, WPGA werd derde op elf tellen.

,,Voor ons is het een onverwachte overwinning’’, vertelde de winnende ploegleider Arjan Ribbers na de koers. ,,We hebben ons goed voorbereid op deze koers en we wisten dat we in de Top-5 zouden kunnen finishen, maar dit is natuurlijk helemaal geweldig.’’ Onder weg zag hij al dat zijn jongens goed onderweg waren. ,,Zo’n ploegentijdrit is een mooie discipline. Vanuit de auto zit je eerste rang en kun je goed zien hoe het loopt. Onze koerskapitein Rens te Stroet heeft bakken ervaring en hij stuurde de andere jongens goed aan. We hebben de hele tijd met zes renners gereden en pas in de laatste twee kilometer moesten er twee lossen.’’

Bron: Clubcompetitie.nu
Foto: Joris Knapen