Twee jonge Achterhoekers naar Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam

Yannick Vrielink uit Zutphen en Maarten Lubbers uit Winterswijk komen volgend seizoen uit voor het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Beide renners stromen door vanuit de junioren. Dat sluit uitstekend aan bij de doelstelling van de ploeg om jong wielertalent uit Oost-Nederland de kans te geven om zich verder te ontwikkelen.

De afgelopen jaren reden de Achterhoekers voor respectievelijk ETP Zutphen en De Peddelaars Aalten. In klassiekers en etappekoersen kwamen beide renners uit voor Achterhoek 2000, een samenwerkingsverband tussen vijf Achterhoekse verenigingen. De ambitie is uitgesproken om de relatie met Achterhoek 2000 de komende jaren te intensiveren en de nieuwelingen en junioren al in een eerder stadium te betrekken bij het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam.

Vrielink
De kersverse districtskampioen veldrijden bij de beloften Yannick Vrielink was de laatste jaren vooral actief in het veld. Vorig jaar werd hij zelfs vier keer geselecteerd voor de nationale juniorenselectie voor de wereldbeker. In Valkenburg, Koksijde, Zolder en Hoogerheide mocht hij zich meten met de internationale top.

In het winterseizoen blijft de 18-jarige coureur actief in het veld voor zijn ploeg ZZPR.nl-HanClean-Orange Babies, maar hij wil de cross gaan combineren met een wegprogramma. Vrielink: “In het verleden lag de focus vooral in het veld, maar vorig jaar heb ik desondanks een aantal goede resultaten op de weg gereden. Nu ik mijn school heb afgerond wil ik me komend jaar volledig richten op het fietsen.” Vrielink wil in zijn eerste wegseizoen bij de beloften vooral ervaring opdoen. “Vooral in de finales zal ik meer koersinzicht nodig hebben. Uiteindelijk is het mijn doel om door te stromen naar een continentale formatie. Ik wil er het maximale uithalen!”

Lubbers
De 17-jarige Maarten Lubbers fietst pas drie jaar in wedstrijdverband. Het afgelopen seizoen wist hij vijf podiumplaatsen te veroveren, waaronder een zege in het Duitse Stolberg Breinig. Lubbers is blij met zijn overstap naar onze ploeg: “Het is fijn dat deze ploeg er is en ik vanuit de junioren kan doorstromen naar een ploeg uit mijn eigen regio. Een aantal jongens ken ik natuurlijk al omdat zij ook lid zijn van de Peddelaars. Het is een mooi principe!”

Olympia’s Tour staat hoog op het verlanglijstje van Lubbers. “Die wedstrijd komt al een aantal jaren door mijn omgeving en zelfs door Aalten. Het zou fantastisch zijn om die koers te rijden. Ik wil me volgend seizoen vooral ontwikkelen, sterker worden en mijn bijdrage leveren voor de ploeg. Dan gaan we zien waar het eindigt. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!”