Trainingsweekend en Eurode Omloop voorbereiding Olympia’s Tour

Met nog twee weken voor de start van Olympia’s Tour kwamen de beloften bijeen voor een gezamenlijk trainingsweekend. Vanuit Winterswijk stonden er op vrijdag en zaterdag een aantal trainingen op het programma. Zondags reed het grootste deel van de beloften de Eurode Omloop, de laatste wedstrijd van de Topcompetitie.

De beloften Bart van Bindsbergen, Jelle Johannink en Wiebe Scholten kregen versterking van de frisse elite-mannen Arjan Hofman, Timon Ratering en Xaf Houwers. De wedstrijd liep over een glooiend parcours van twaalf kilometer dat evenveel maal afgelegd moest worden. In de omloop zaten pittige klimmen zoals de Geitenberg en het Duivelsbos, bekend van het NK-parcours in Kerkrade.

De eerste rondes verliepen redelijk rustig. JoinS|De Rijke controleerde het peloton voor de leider in de Topcompetitie, Coen Vermeltfoort. In de derde ronde was het Hartthijs de Vries (Rabo DT) die ten aanval trok op het Duivelsbos, waardoor het peloton in meerdere stukken brak. Het kopgroepje wat ontstond na de aanvalspoging werd echter weer ingerekend en de volgende ronde begonnen de aanvallen nogmaals.

In deze ronde brak de groep nogmaals in verschillende groepen en zo bleven wij met Timon, Arjan en Wiebe over in de tweede groep. Het tempo zakte nooit echt terug in deze tweede groep, wat later in de koers de derde groep werd omdat de eerste groep in tweeën brak. In de laatste ronde kon Arjan wegrijden uit de groep en werd daarmee 37ee, Wiebe volgde op een 45ee plaats en Timon werd 47e. Belangrijkste is dat de beloften de nodige wedstrijdhardheid op deden richting Olympia’s Tour.

De Topcompetitie werd dit jaar gewonnen door Coen Vermeltfoort. Hij verdiende daarmee een profcontract bij Roompot-Oranje Peloton.

Foto: Leon van Bon (Topcompetitie.nu)