Te Stroet zevende in Dorpenomloop Drenthe

Rens te Stroet is zondag als zevende geëindigd in de Dorpenomloop door Drenthe. Op de laatste keienstrook sloot hij met het eerste deel van het peloton aan bij de oorspronkelijke kopgroep. De winst was voor Dion Beukeboom (Vlasman CT). Hij bleef ploeggenoot Youri Havik en Joey van Rhee (MonkeyTown) voor.

Op de warme zondag van 6 mei stonden we met een sterke selectie aan het vertrek van de Dorpenomloop door Drenthe met de start en finish in Assen. Voor vandaag waren het Arjan, Rens, Tim, Sven, Gijs, Joren, Mark en Wessel die de spreekwoordelijke kastanjes uit het vuur mochten gaan halen. Het veelal smalle parcours met een aantal slechte keienstroken in combinatie met een af en toe verraderlijk windje beloofde een spectaculair koersverloop. Het strijdplan van vandaag was eigenlijk niet anders dan bij andere vlakke koersen, dus van voren zitten en mee strijden voor de ontsnappingen was het devies.

In de beginfase van de wedstrijd was het een behoorlijke strijd in het peloton om in de ontsnapping van de dag te zitten. De mannen van de ploeg roerden zich in deze strijd, waarbij in de eerste schermutselingen altijd wel een renner van de ploeg betrokken was. Na een kilometer of veertig reed de vlucht van de dag weg, helaas zonder een Kanjer. Hierna probeerden we nog wat andere ploegen die ook niet mee waren te mobiliseren om mee te rijden op kop van het peloton, maar daar hadden ze niet zo veel zin in. Afgezien van een paar stukjes waar het op de kant ging en de deur van achteren in het peloton behoorlijk open stond, gebeurde er de eerste honderd kilometer niet zo veel.

Hierna begon echter het gedeelte met de keienstroken, die altijd voor een behoorlijke schifting zorgen. Tim had inmiddels dusdanig veel last van zijn buik, dat hij voortijdig op moest geven. Op het moment dat de keienstroken opdoemden, reed Sven helaas lek, waardoor hij de kop van de wedstrijd nooit meer gezien heeft en de koers moest verlaten. Nadat er een paar keer flink doorgetrokken werd op de keien, bevonden Rens en Joren zich in de tweede groep (achter de kopgroep die nog weg was) en Arjan, Mark, Gijs en Wessel in het restant van het peloton. Voor Mark ging na 120 kilometer het kaarsje langzaam uit, waarna hij helaas de groep moest laten gaan. Dit was inmiddels ook de laatste groep in koers, dus was het voor hem klaar.

Voorin, bij Rens en Joren, brak de groep op de laatste keienstrook in twee delen, waarna Rens zich in het eerste deel bevond en Joren in het tweede deel. Het groepje van Rens wist in de laatste kilometers de oorspronkelijke kopgroep bij te halen, waardoor hij mee kon strijden voor de overwinning. Hij wist uiteindelijk een straffe zevende plek in de wacht te slepen. Joren eindigde op een 19e stek. In het peloton werd er voor de laatste keienstrook nog een keer flink doorgetrokken, wat Gijs een plekje in deze groep kostte. Hij wist naderhand op wonderbaarlijke wijze nog terug te keren in het peloton. Een sterk staaltje. Uiteindelijk eindigde dit peloton in een sprint, wat voor Arjan, Wessel en Gijs respectievelijk een 33e, 47e en een 57e plek opleverde.