Stijgende lijn Clubcompetitie ingezet in Hoeksche Waard

Afgelopen zaterdag stond de Omloop van de Hoeksche Waard op het programma. Een wedstrijd die meetelt voor de Centric Clubcompetitie en dus een belangrijke wedstrijd voor onze ploeg. Het beloofde een ware slijtageslag te worden met een redelijke strakke wind en temperaturen van boven de dertig graden! Voor onze ploeg stonden Luuk Lohuis, Wim Kleiman, Yannick Vrielink, Wiebe Scholten, Xaf Houwers en Arjan Hofman aan het vertrek.

Vanaf het begin van de wedstrijd ging meteen het gas erop, direct bij het opdraaien van de eerste dijkjes werden de eerste mannen al uit het peloton gelost. Voorin was het een nerveus gedoe vanwege de wind,  het peloton leek steeds te gaan breken maar de wind stond steeds niet gunstig genoeg om de boel helemaal uit elkaar te rijden. Arjan wist met een groepje van zes renners na zo’n zestig kilometer koers een gaatje te slaan maar het peloton ging meteen weer op een lint waardoor ontsnappen onmogelijk was. Gaandeweg de koers werden er steeds meer renners afgereden en verschillende groepen moesten de rol lossen maar even zo vaak schoof de boel weer in elkaar.

Na 100 kilometer koers ontsnapten twee renners uit het peloton, een kansloze missie op het eerste gezicht met nog vijftig kilometer koers voor de wielen. Al snel hadden deze renners twee minuten waarna het peloton weer in gang schoot. Op dat moment begon de warmte de tol te eisen bij vooral Luuk die helaas de koers via de achterdeur moest verlaten. Een groep van twintig man maakte zich hierbij los van het peloton met hierbij Wiebe, Yannick en Arjan namens het Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Even leek de slag geslagen maar niemand leek echt de kracht te hebben om het verschil te maken vandaag. Nadat ook deze groep teruggepakt werd waren het twee coureurs die de achtervolging op de twee leiders met succes inzetten zodat de kopgroep uitgebreid werd naar vier man.

In het peloton dat nog maar uit een kleine 40 man bestond leek geen ploeg de kracht of de wil te hebben om het gat te dichten waardoor de vier vooraan voor de overwinning konden sprinten. Hierin bleek David Dekker (WV de Jonge Renner) de snelste voor Adrie Lindeman (NWVG) en Nahom Desale (Willibrord Wil Vooruit). Achter deze kopgroep wist Arjan naar een nette zevende plaats te sprinten en door de 21e en 25e plaats van respectievelijk Yannick en Wiebe wist de ploeg de dag af te sluiten met een vierde plaats in de ploegenstand. Na deze wedstrijd zijn we verder gestegen richting de zevende plek in de Centric Clubcompetitie.