Ploegleider Arjan Ribbers naar Team Sunweb

“Een jongensdroom die uitkomt,” het zijn de woorden van ploegleider Arjan Ribbers. Hij gaat het nieuwe seizoen aan de slag als coach bij de WorldTour-formatie Sunweb. Onlangs tekende hij een contract dat hem bindt aan de ploeg van onder andere Michael Matthews, Tiesj Benoot en Wilco Kelderman. Het gevolg is echter wel dat Ribbers afscheid neemt van onze ploeg.

 Ribbers was sinds 2015 als ploegleider actief voor onze ploeg. Hoogtepunten waren de Nederlandse titel van Mark Schreurs, de winst van Wim Kleiman in de eerste editie van de Ronde van de Achterhoek en de eindwinst van de KNWU Clubcompetitie 2018. Ribbers: “Daarnaast ben ik enorm trots op de jaarlijkse groei die we maken als team. Telkens wisten we weer stappen te maken.”

 Dubbel gevoel
Ribbers noemt de kans bij Team Sunweb een jongensdroom die uitkomt. Ribbers: “Toch verlaat ik Sensa-Kanjers voor Kanjers met een dubbel gevoel. Je laat toch iets achter waar je de afgelopen jaren ziel en zaligheid in gestopt hebt. Tegelijkertijd vertrek ik met een gerust hart. Er staat een stabiele basis en ik heb alle vertrouwen in de huidige begeleiding.”