NK Elite z/c en Romsee-Stavelot-Romsee verlopen teleurstellend

Afgelopen zondag werd in Drenthe om de felbegeerde rood-wit-blauwe trui gestreden voor de Elite zonder contract. Namens het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam stonden Mark Olieman en Nick Kweldam in Exloo aan de start. Helaas leverde de wedstrijd geen ereprijzen op. Dinsdag stonden zes renners van onze ploeg aan de start van de Belgische klassieker Romsee-Stavelot-Romsee. Ook in deze koers konden onze renners niet verrassen.

Nederlands Kampioenschap
Mark Olieman reed het NK volledig in dienst van Nick Kweldam en zorgde dat Nick voortdurend voor in het peloton te vinden was. Helaas miste Nick de beslissende slag in de slotfase van de wedstrijd. Een groep van twaalf renner wist zich los te maken uit het peloton en mocht uit gaan maken wie de nieuwe Nederlands Kampioen zou worden. Die eer was in een millimetersprint weggelegd voor Koos Jeroen Kers van de Baby Dump-formatie. Kweldam en Olieman finishten in de achterhoede van het peloton.

Romsee-Stavelot-Romsee
Simon Bargeman, Nick Kweldam, Bor en Xaf Houwers, Felix Wolbert en Ivo Stronks reden dinsdag de zware klassieker Romsee-Stavelot-Romsee. Met zeven pittige beklimmingen in de Ardennen (en nog een aantal onofficiële), staat deze koers te boek als loodzwaar. Nick kon zich niet inhouden en zat direct bij de eerste ontsnapping van 20 man . Dat moest hij op de eerste heuvel bekopen. Vervolgens zette hij zich samen met Simon op kop  van het peloton om de vluchters terug te halen. Uiteindelijk wist alleen Bor in de tweede groep de finish te halen. Hij werd 50e.