Moddercross als basis nieuw seizoen

Na een verdiende rustperiode beginnen onze renners langzaam weer aan de opbouw voor het nieuwe wielerseizoen. Iedereen heeft zijn eigen methode om weer in gang te schieten: de één pakt gewoon de racefiets, anderen geven ter afwisseling de voorkeur aan de crossfiets. Felix Wolbert, Nick Kweldam, Ivo Stronks en Simon Bargeman stonden afgelopen weekenden aan de start van de regionale GOW-crossen in Zutphen en Vorden.

In een echte ouderwetse moddercross in Zutphen werden Nick en Simon respectievelijk 5e en 9e. Ivo en Felix moesten de strijd staken door materiaal pech. Een week later in Vorden kregen de deelnemers een heel ander soort cross voor de kiezen met  afwisseling van bos en snellere stroken. Ook hier werden prima resultaten behaald met een 5e plek voor Nick en een 7e plek voor Simon. Ivo kreeg helaas opnieuw te maken met een lekke band.

Het veldrijden is toch een andere tak van sport als wielrennen. Hierdoor ontbreekt het de renners af en toe aan pure crosstechniek. Toch zorgt het crossen voor een leuke afwisseling en uitdaging voor de renners om zich voor te bereiden op het volgende wegseizoen. Komend weekend rijden Nick en Simon in Hardenberg.