Luuk Lohuis versterkt Sensa-Kanjers voor Kanjers CT

Luuk Lohuis rijdt het aankomende wielerseizoen in de kleuren van het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. De 19-jarige renner uit Denekamp kwam het afgelopen jaar uit voor Metec-TKH. Hij wil zich in 2017 vooral bewijzen in de wedstrijden van de Topcompetitie en de UCI-koersen op Nederlandse bodem.

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam is niet onbekend voor Lohuis. “Ik ben blij met de mogelijkheid om voor deze ploeg uit te kunnen komen. Het is in de eerste plaats natuurlijk dé regionale ploeg van Oost-Nederland. Ik ken een aantal renners goed en daarnaast kwam ik de ploeg afgelopen seizoen natuurlijk al vaak tegen in de koersen. Wat dan opvalt is het vriendschappelijke karakter in de ploeg. Dat is bijzonder om te zien.“  

Geen stap terug
Als junior kwam Lohuis uit voor de Oldenzaalse Wieler Club (OWC). Dit jaar reed hij als eerstejaars belofte voor Metec-TKH, een ploeg met een continentale status “Toch zie ik de overstap naar jullie ploeg niet als een stap terug. Alles is goed voor mekaar: de begeleiding, het materiaal en natuurlijk het wedstrijdprogramma. Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam rijdt vrijwel alle Nederlandse wedstrijden: de UCI 1.2-koersen, Olympia’s Tour en natuurlijk de Topcompetitie. Dat zijn natuurlijk ook de wedstrijden waar ik me graag wil laten zien. Het afgelopen seizoen kwam dat er niet helemaal uit, maar ik heb alle vertrouwen in het nieuwe koersjaar!”

Aardrijkskunde
Naast het koersen studeert Lohuis aan het Windesheim in Zwolle. Hij volgt de studie Docent Aardrijkskunde. Als de tijd het toelaat werkt hij daarnaast in een fietsenzaak in Denekamp.


Foto: Metec-TKH Continental Cyclingteam