Kweldam wint in Didam, Janssen achtste

Woensdagavond heeft Nick Kweldam de Ronde van Didam op zijn naam geschreven. In de sprint wist hij zijn zes medevluchters met overmacht te verslaan. Achter de kopgroep pakte Marc Janssen de sprint van het peloton en daarmee een achtste plaats. Het is de tweede seizoenszege voor Kweldam en de vijfde overwinning voor het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam in 2012.

Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam was met zes renners goed vertegenwoordigd in Didam. Het hoge tempo direct vanaf de start zorgde voor een langgerekt peloton. Het was dus zaak om goed voorin het peloton te zitten, iets dat Nick, Marc en Simon goed lukte. Laatstgenoemde moest echter afhaken door een klapband.

Halverwege koers ontstond de beslissende kopgroep van acht renners (door een valpartij bleven er zeven over), met daarbij een aanvallende Nick. In de slotfase blijft hij scherp en sprint hij naar een nette tweede overwinning van het seizoen voor Rik van IJzendoorn en Wouter de Groot. Ook pakt Nick de leidersprijs en diverse premies.

Het peloton mag de prijzen verdelen vanaf plaats acht. Marc weet zich in goede positie door de laatste bochten de manoeuvreren en wint de pelotonsprint. Zo is de Ronde van Didam dit jaar goed voor twee top tien plaatsen voor het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam.