Kleiman tweede in Hel van Voerendaal

Het tweede deel van het seizoen is vandaag succesvol afgetrapt. In de Hel van Voerendaal, meetellend voor de Clubcompetitie, werd Wim Kleiman tweede. Zijn aanvalslust werd daarnaast beloond met de prijs voor de strijdlustigste renner. De heuvelklassieker  werd een prooi voor de 30-jarige WPGA-renner Mike Terpstra. De voormalig Roompot-Oranje Peloton-coureur maakte deel uit van de vroege vlucht en wist in de finale met een korte solo de winst te pakken.

Al op de eerste beklimming van de Fromberg scheurde een grote groep zich los van het peloton. Een kopgroep van zestien renners pakte snel een voorsprong. De groep bestond uit: Bob Wubben, Nick van der Meer en Diederik Deelen (Westland Wil Vooruit), Rick Smit en Jeen de Jong (NWV Groningen), Dick Janssen (WV De Jonge Renner), Mike Terpstra en Joep Steinbusch (WPGA), Wim Kleiman (Kanjers voor Kanjers), Luuk van der Meer (WV West-Frisia), Martin Kelderman en Alex Mengoulas (UWTC De Volharding), Sven Burger (WV Noord-Holland/MonkeyTown), Bram Verweij (WV De Kannibaal), Dylan Newbery (WV Eemland) en Jasper Plender (VolkersWessel-Merckx). Verweij moest al vroeg lossen en Burger moest na twee pechgevallen de groep half koers laten gaan.

Onderweg waren er bij elke passage van de Fromberg (1,5 km à 4,3%, max. 10%) en de Bergseweg (2,7 km à 3,3%, max. 6,8%) bergpunten te verdienen. Deelen wist deze prijs met overmacht binnen te slepen. Waar de voorsprong lange tijd rond de anderhalve minuut schommelde, probeerde Joost van Wijngaarden de sprong naar voren te maken. In een klassieke chasse patate bleef de TWC Tempo-renner halverwege hangen. Een groep van vijftien wist wel over te steken. Omdat de groep van 28 renners te groot was, dunde deze snel uit tot achttien. Bob Wubben en Diederik Deelen (Westland Wil Vooruit), Jeen de Jong en Frank Vreugdenhil (NWV Groningen), Jaap Kooijman en Nils Sinschek (WV De Jonge Renner), Oscar van Wijk en Mike Terpstra (WPGA), Wim Kleiman en Arjan Hoffman (Kanjers voor Kanjers), Luuk van der Meer (WV West-Frisia), Remco Esselaar en Max Henrikx (TWC Het Snelle Wiel), Alex Mengoulas (UWTC De Volharding), Arno KleinJan en Antonie van Noppen (GRC Jan van Arckel), de Australiër Dylan Newbery (WV Eemland) en Bart Dielissen (WV Breda).

Dielissen probeerde weg te komen en hij kreeg Kleiman mee. Het duo had een tiental seconden voorsprong, toen er eenlingen uit de achtervolgende groep de oversteek wilde maken. Bij de laatste doorkomst bedroeg de voorsprong van het duo 15 seconden. Terpstra zag zijn kans schoon en wist de aansluiting te maken. In de laatste kilometers waren twee aanvallen van ‘het broertje van’ genoeg om het verschil te maken. Na een korte solo kwam hij zegevierend over de meet. Achter hem wist Kleiman de tweede plaats te pakken voor Dielissen.

Mede door dit resultaat steeg onze ploeg naar de tweede plaats in de stand van de KNWU Clubcompetitie.

Bron: Clubcompetitie.nu


Foto: Dick Soepenberg, Clubcompetitie.nu