Kanjers weren zich kranig in Slag om Norg

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam heeft zich afgelopen zondag kranig geweerd in de KOGA Slag om Norg. Arjan Hofman en Daan Schouten kwamen namens de ploeg aan de meet van deze UCI 1.2-wedstrijd, waarin slechts vier clubrenners finishten.

Ruim tweehonderd kilometer koers met daarin vijftig kilometer onverhard kreeg het peloton voor de kiezen. Namens onze ploeg stonden Bart van Bindsbergen, Daan van den Esschert, Arjan Hofman, Wouter Hendriksen, Nick Kweldam, Daan Schouten, Wiebe Scholten en Timon Ratering aan de start.

Deze vijfde editie van de Slag om Norg kende een grote aanloopronde, gevolgd door zes plaatselijke ronden van 15,6 kilometer met daarin de zeer beruchte grindstroken rond Norg. Al direct vanaf de start werd er slag om slinger gedemarreerd waarna al snel een groepje wegreed. Binnen de kortste keren wisten nog een aantal kleine groepjes aan te sluiten waardoor er een grote groep van 26 renners vooruit kwam te rijden waarbij de Kanjers de slag helaas volledig gemist hadden. Ook het Luxemburgse Leopard had geen renners vooraan dus legden zij het peloton een hoog tempo op waardoor de groep nooit meer dan 1,5 minuut voorsprong kreeg. Door het hoge tempo kwamen er al snel renners in de problemen op de eerste onverharde stroken. Hierbij ook een aantal renners van onze ploeg die gelukkig wel weer snel de aansluiting bij het peloton konden maken. Het werd daardoor wel duidelijk dat het zaak was om energie te sparen tot de plaatselijke ronden en daar te zien hoever onze renners zouden komen.
 
Direct op de eerste stroken van de plaatselijke ronde spatte het peloton uit elkaar waarbij Wiebe, Bart, Daan E. en Wouter in de problemen kwamen. De rest van de ploeg zat nog goed in het peloton terwijl aan alle kanten renners moesten lossen door onder andere lekke banden en kleine valpartijtjes in de listige bochten over de losse grindwegen. Een aantal rondes later ging het gas er echt op en waren wij ook Nick, die al veel werk verricht had voor de ploeg, en de sterk rijdende Timon kwijt.

Ondertussen waren vooraan de koers nog maar een aantal renners over van de vroege vlucht waarna een groepje van vier renners de oversteek maakte op twintig kilometer van het einde. Daan en Arjan waren twee van de weinige clubrenners die op dat moment nog in koers waren maar ook bij hen begonnen de zware kilometers te tellen. In de laatste ronde vielen de overgebleven groepjes voor zover mogelijk nog verder uit elkaar en kwamen zij in een achtervolgende groep terecht waarna zij volledig moegestreden en eruitziend als mijnwerkers over de streep kwamen op een 38e en een 39e plaats, als tweede en derde clubrenner. Fabio Jakobsen van SEG Racing won uiteindelijk de koers door Twan van de Brand (CT Jo Piels) en Peter Schulting (Parkhotel CT) te verslaan.
 
Na een prachtige, zware koers keek de ploeg toch tevreden terug. Twee renners over de streep, terwijl er maar vier clubrenners finishten is zeker niet verkeerd. Een speciale vermelding overigens nog voor de banden van Specialized. Speciaal voor deze koers hadden we de beschikking over de Specialized All Condition Armadillo Elite banden, die hun werk uitstekend deden. Als een van de weinige ploegen konden we de dag afronden met geen enkele lekke band!


Foto: SlagOmNorg.nl