Kanjers laten jonge vakantiegasten genieten van de wielersport

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam heeft de afgelopen weken twee clinics verzorgd bij onze sponsor vakantiepark De Twee Bruggen. Kinderen konden op deze avonden kennismaken met de sport tijdens een MTB-clinic. Afgelopen maandag was de tweede clinic die werd verzorgd door een aantal renners, oud-renners en begeleiders van de ploeg.

De weergoden zaten dit keer niet mee. Het regende en niet zo’n klein beetje ook. Ondanks het weer hadden de kinderen er zin in. Een aantal zaten met smart te wachten tot de clinic ging beginnen, maar ze moesten vanwege het weer even geduld hebben.

Gelukkig werd het om 20 uur droog en konden we gaan starten. De groep werd verdeeld in twee kleinere groepjes. Sam en Arjan namen een groep mee en Jesse en Bastiaan namen de andere groep mee. Al scheurend door de waterplassen reden we naar de Slingeplas. Arjan, onze stuntpiloot, reed vooraan de groep en liet de kinderen zien hoe behendig hij is met de fiets. Sommige kinderen probeerden hem na te doen, wat erg grappig was om te zien.

Eenmaal bij de plas aangekomen gingen de groepjes apart aan de slag. Zo deden we een slakkenrace, tikkertje op de fiets, bidon aanpakken, estafette en natuurlijk op het laatst een wedstrijdje 1 tegen 1. Het was erg leuk om te zien hoe de kinderen de activiteiten uitvoerden en hoe fanatiek zij hier bij waren. En het is een feit: als het gezellig is vliegt de tijd voorbij.

Bij terugkomst op het vakantiepark stonden alle ouders, Han, Geert en Xaf ons op te wachten. De kinderen kregen allemaal een mooie medaille en een koerstasje vol met accessoires. Voor ons was de avond geslaagd. Ondanks het slechte weer hebben wij er samen met de kinderen een mooie avond van gemaakt en kunnen wij terug kijken op een succesvolle clinic.