Johannink sluit Wielerweekend Roden af met tweede plaats

Jelle Johannink is zondag tweede geworden in de Acht van Noordenveld, de klassieker in het Wielerweekend Roden. Hij moest in de sprint van een omvangrijke kopgroep alleen zijn meerdere erkennen in Jelle Wolsink (VolkerWessels). Met deze podiumplaats werd een teleurstellende eerste dag van het weekend weggepoetst.

Wiebe, Jelle, Rens, Christian en Arjan verschenen aan de start van de zevende wedstrijd van de Clubcompetitie. Er stond heel wat op het spel aangezien we als leidende ploeg naar Roden afreisden en Arjan in het individuele klassement op een tweede plaats terug te vinden was.

Zaterdagmiddag werd er afgetrapt met een ploegentijdrit die vanuit Lieveren over een mooi parcours van 10 kilometer naar Roden voerde. De Sensa – Kanjers voor Kanjers ploeg mocht als klassementleiders als laatste vertrekken. Na een ietwat rommelige tijdrit kwamen ze op een teleurstellende elfde plaats over de finish, er viel een hoop goed te maken in het avondcriterium dus.

Om 20:00 uur ’s avonds stond het criterium op het programma. Aangezien het ploegenklassement op tijd ging was het zaak om met een groepje weg te komen om zo tijd te pakken op de concurrenten. Al snel werd duidelijk dat het vele aanvalswerk geen enkele zin had vanwege het zeer hoge tempo, na de finish stond de teller stil met een gemiddelde van maar liefst 47,6 km per uur! Arjan werd nog zevendee in de massasprint en de rest volgde achter hem in datzelfde peloton.

Op zondag stond een klassieker over 165 kilometer op het programma die bestond uit een aantal grote lussen en vier finalerondes van twaalf kilometer. Vooraf werd er gehoopt op waaiers en een aantal keer stond het peloton ook op breken maar het mocht helaas niet zo zijn. Al snel ging de wind liggen en waren het vooral een aantal grote valpartijen die voor het spektakel zorgden. Een aantal keer waren de Kanjers hierbij betrokken maar gelukkig konden zij allen hun weg vervolgen. Op een aantal ronden van de meet was het Christian die in een mooie ontspanning terecht kwam met alle grotere ploegen erbij. Deze groep leek kansrijk maar op tien kilometer van de finish werden ook zij gegrepen door het op hol geslagen peloton.

Hierna was het Rens die het probeerde en als snel kreeg hij twaalf renners mee met daarbij ook Jelle namens onze ploeg. In het peloton was de veer al snel gebroken en dus ging de kopgroep uitmaken wie er ging winnen. Met een ultieme aanval van Rens leek het er even op dat hij de winst ging grijpen maar de wedstrijd was voor hem net 500 meter te lang. In de achtervolgende groep zat Jelle klaar voor hij de sprint en hij wist naar een mooie tweede plaats te rijden. Jelle Wolsink was net een maatje te groot. Rens kwam op een 13e plaats over de finish, de rest van de ploeg eindigde in het peloton. Door deze uitslagen wist de ploeg het weekend toch nog op een mooie tweede plek af te sluiten! In het ploegenklassement staan we nog steeds (gedeeld) eerste.