IJskoude Ster van Zwolle luidt seizoen in

Met de Ster van Zwolle is het nieuwe wielerseizoen van start gegaan. De eerste wedstrijd van de Topcompetitie is traditiegetrouw de seizoensopener in Nederland. Door de winterse omstandigheden was het tot de laatste dag onduidelijk of de wedstrijd verreden kon worden. Maar ondanks de winterse temperaturen bleek het uiteindelijk verantwoord om te koersen. Maarten van Trijp (Destil) drukte zijn wiel als eerste over de streep. Op de 25e plaats was Wiebe Scholten de eerste Kanjer in de uitslag.

Jelle Johannink, Jurriaan Vos, Arjan Hofman, Rens te Stroet, Wiebe Scholten, Maarten Lubbers en de op het laatst opgeroepen Wessel Zennipman stonden zaterdagochtend aan het vertrek op de Markt in Zwolle. De oostenwind op de kop zorgde ervoor dat er in het eerste deel van de koers weinig gebeurd. Op de stukjes waar de wind op de kant stond brak het wel, maar de meeste renners konden weer terugkeren in het peloton. Wel waren er een aantal uitlooppogingen. Er kwam echter geen kopgroep weg.

Na de finishpassage in Zwolle  halverwege koers stond de wind op verschillende plekken op de kant. Dit zorgde ervoor dat het peloton meerdere malen in vele verschillende groepen brak. Uiteindelijk kwam er een kopgroep tot stand met hierachter een peloton met Jelle, Wiebe en Rens. Wessel, Arjan en Maarten zaten ook nog in koers. Op de Zalkdijk werd er nog eens goed aan de boom geschud wat resulteerde in een kopgroep van zes man. Wiebe kwam terecht in de achtervolgende groep en werd uiteindelijk 25e. Jelle werd 35ste en ook Rens, Maarten en Arjan haalden de finish in Zwolle.

Korte samenvatting van de Craft Ster van Zwolle 2018 from Topcompetitie on Vimeo.