Hofman negende in Ton Dolmans Trofee

Arjan Hofman is zondag negende geworden in de Ton Dolmans Trofee. Met nog vier renners bij de eerste veertig presteerde de ploeg ook in de breedte goed in de derde wedstrijd van de Topcompetitie.

Vanaf de start werd er direct koers gemaakt en door het vele draaien en keren op de opeenvolgende klimmetjes was de koers voor veel renners al snel gedaan. De Kanjers zaten er goed bij, helaas reed Tim op een slecht moment lek. Juist op dat moment werd de koers hard gemaakt, waardoor terugkeren onmogelijk was. Na ongeveer vijftig kilometer reed een kopgroep van elf renners weg, zonder Kanjers. Op vijftig kilometer van de meet werd de kopgroep teruggepakt, waarna er vrijwel direct een nieuwe groep van acht vertrok. Deze renners mochten uit gaan maken wie de koers op zijn naam zou schrijven.

In de finale reed Arjan nog weg uit het peloton, waardoor hij negende werd. Jelle werd 23e, Wiebe 33e, Jurriaan 35e, Gijs 39e, Lorenzo 47e en Rens 65e. Door de goede teamprestatie stijgen we naar de achtste plaats in het ploegenklassement.