Gouden zondag: twee overwinningen!

Het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam was zondag op twee fronten op de hoogste podiumtrede te vinden. Felix Wolbert zorgde voor een grote verrassing door de Ronde van Vorden op zijn naam te schrijven en in het Duitse Bocholt wist Nick Kweldam het criterium Rund um den Gaskessel te winnen. Met de twee overwinningen komt de teller van 2012 op zeven. De ploeg zal in ieder geval met uitstekende motivatie aan de start staan van de thuisklassieker, de GP van Lichtenvoorde, aankomende zondag.

Ronde van Vorden
Dat Nick koersen kan winnen heeft hij de afgelopen jaren al wel bewezen. De overwinning van Felix komt echter als een grote verassing. Hij wist zelfs nog nooit een top tien klassering te pakken. Dat maakt de zege extra mooi. De Ronde van Vorden werd verreden onder regenachtige omstandigheden. In de eerste ronden waren de eerste afvallers al een feit. Simon Bargeman, Felix Wolbert en Martijn Versteege probeerden meerdere keren de forcing te voeren, maar het was lastig om weg te komen. Later in de koers reed er een coureur solo weg, waarna het peloton stil viel. De vluchter nam steeds meer afstand, wat voor Simon reden was om zich volledig leeg te rijden voor Felix.

Twee ronden voor de finish was de samensmelting een feit en maakte het peloton zich op voor de eindsprint. Felix koos voor het wiel van de rappe Wouter de Groot (SWABO) en dat bleek een goede keuze. In de sprint was Felix de rapste. Martijn en Simon finishten in het peloton.

Rund um den Gaskessel Bocholt
In het Duitse Bocholt stonden ook vijf renners van de ploeg aan de start. In deze grensstad wist Nick Kweldam twee jaar geleden de eerste zege van het Kanjers voor Kanjers Cyclingteam ooit te pakken. Dit jaar herhaalde hij dat kunstje nogmaals.

Vanaf de start waren het de Kanjers die de koers maakten. In de eerste kopgroep zat Nick met 2 anderen en toen het peloton dichterbij kwam kon ook Ivo Stronks de jump maken naar deze kopgroep. Het peloton liet deze groep echter niet rijden en het hele veld kwam weer bij elkaar. Nick reed lek, maar door snel handelen van mechanieker Han Tieltjes kon hij met een ronde vergoeding weer aansluiten in het peloton. Ook John van Lochem kreeg op een ongelukkig moment lek, voor hem was het toen helaas einde koers.

Na verscheidende pogingen van onder andere Ivo, Nick en Bor Houwers kwam er uiteindelijek kopgroep met twee plaatselijke favorieten van RC 77 Bocholt en Nick. Onze renner kon goed profiteren van de thuisfavorieten die gebrand waren om te winnen. Er werd door hen gegokt op de rappe sprint van Boris Fastring, maar dat pakte verkeerd uit. Het was Nick die de beide Duitsers op de streep wist te kloppen. Ivo sprintte nog naar een nette zesde plaats.

Motivatie
Het kwam nog niet eerder in de geschiedenis van de ploeg voor dat er twee overwinningen op één dag werden gepakt. In ieder geval levert het een flinke dosis motivatie op voor de komende klassieker: de Grote Prijs van Lichtenvoorde. Deze thuisklassieker staat aanstaande zondag op het programma.