Gijs Leemreize naar Development Team Jumbo-Visma

Het was een publiek geheim, maar vandaag zijn ook daadwerkelijk de handtekeningen gezet. Gijs Leemreize komt in 2020 uit voor de nieuwe opleidingsploeg van Jumbo-Visma. De 19-jarige renner uit Ruurlo reed zich de afgelopen maanden in de kijker door goede resultaten in de zwaardere etappekoersen en de Wattmeister Challenge van de Topcompetitie.

Het begeleiden van talent uit de regio naar een hoger niveau is één van de voornaamste doelstellingen van het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Als ploeg zijn we dan ook bijzonder trots op deze mooie stap van Gijs. Hij is de tweede renner die komend seizoen doorstroomt naar continentaal niveau. Eerder maakten we al bekend dat Wiebe Scholten een contract heeft getekend bij het Vlasman Cycling Team.

Doorbraak
2019 is het jaar van de doorbraak. Gijs opende het seizoen als beste renner van de Topcompetitie Wattmeister Challenge en in april toonde hij zijn klimmersbenen in Polen en won hij het bergklassement in de Carpathian Couriers Race. Mede hierdoor werd hij door bondscoach Adriaan Helmantel geselecteerd voor de Nations Cup in Polen. Hij werd hier beste Nederlander op de achtste plaats. Deze maand nog won Gijs in de Franse etappekoers L’Estivalle Bretonne het bergklassement. Ook in Nederland liet hij zijn klimmersbenen spreken: hij was de snelste in de Klimtijdrit Vaals, onderdeel van de Topcompetitie.

Samenstelling DT Jumbo-Visma
De Duitser Robert Wagner wordt de nieuwe ploegleider van Gijs. De ploeg bestaat uit dertien renners onder de 20 jaar die zowel uit Nederland als uit het buitenland afkomstig zijn. Naast Gijs bestaat de ploeg uitRick Pluimers, Axel van der Tuuk, Lars Boven, Owen Geleijn, Olav Kooij, Hidde van Veenendaal, Mick van Dijke, Tim van Dijke, Archie Ryan (Ierland), Finn Fisher-Black (Nieuw-Zeeland), Michel Hessmann en Maurice Ballerstedt (beiden Duitsland).