Bloem dertiende in thuisklassieker Achterhoek

Afgelopen zondag stond de ‘vernieuwde’ Ronde van de Achterhoek voor de tweede keer op de kalender. Na de winst van Wim Kleiman in de eerste editie van onze thuisklassieker waren de Kanjers opnieuw gebrand op een goede uitslag. En met de mannen aan het vertrek behoorde dat zeker tot de mogelijkheden: Rens te Stroet, Arjan Hofman, Jelle Johannink, Joren Bloem, Mark Schreurs en Wiebe Scholten.

De route van startplaats Groenlo naar Gendringen ging over 190 kilometer met meerdere gravel- en klinkerstroken. Dit in combinatie met het vele draaien, keren en wind beloofde een zware koers. Al vroeg in de wedstrijd reden drie renners weg, ze werkten goed samen en bouwden een voorsprong op van een kleine twee minuten. In het peloton werd er constant aangevallen en hier zaten de Kanjers attent bij.

Foto: Rene Gildhuis
Na Zeddam brak de koers echt open en ontstond er een achtervolgende groep van zeven man. Cees Bol, Daan Hoole (SEG), Jaap Kooijman (Vlasman), Marijn van de Berg (Delta), Joey van Rhee en Peter Schulting (Monkey Town CT) en namens onze ploeg Wiebe. Deze groep reed naar de toen nog twee man sterke kopgroep toe. Op de plaatselijke rondes kon er uitgemaakt worden wie de Ronde van de Achterhoek 2018 zou gaan winnen. Na vele verschillende aanvalspogingen reden uiteindelijk Rick van Breda en Cees Bol weg uit de groep van negen. De rest van de kopgroep met Wiebe viel stil en werd op vijf kilometer voor het einde ingerekend door het peloton.
Joren was op de dertiende plaats de eerste Kanjer in de uitslag. Wiebe en Rens kwamen als 31e en 32e over de streep. Het was helaas niet de uitslag waar wij op gehoopt hadden in onze thuiskoers, maar er is gestreden voor het hoogst haalbare.
Bekijk de samenvatting van Omroep Gelderland.