Arjan Hofman zesde in Omloop van de Veenkoloniën

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam is de KNWU Clubcompetitie 2018 teleurstellend gestart. Met twee man bij de eerste dertien waren de individuele uitslagen van de Omloop van de Veenkoloniën niet eens slecht, maar de uitslag van de derde man is doorslaggevend. Die derde man had helaas geen aansluiting bij het peloton, waardoor een 22e plaats in de ploegenstand het verdict was.

De ploegen bestaan dit jaar uit slechts vijf renners in de clubcompetitie. Namens onze ploeg stonden Arjan Hofman, Jelle Johannink, Maarten Lubbers, Wiebe Scholten en Rens te Stroet aan het vertrek. Waar de wind de afgelopen weken een grote rol speelde, was deze dit weekend nagenoeg afwezig. Ook de temperaturen waren aangenamer.

Door het ontbreken van wind en de eerste wedstrijd in een reeks van negen wedstrijden was het een nerveuze wedstrijd. Iedereen wilde meezitten in de ontsnappingen en voren rijden. De Kanjers zaten vanaf het begin gezamenlijk van voren en sprongen met alle uitlooppogingen mee. Dit resulteerde in een kopgroep met Jelle die uiteindelijk 45 seconden kreeg, de maximale voorsprong die een kopgroep zou krijgen vandaag.

Ook Rens zat nog een keer mee in een kopgroep, maar zij werden weer vrij snel ingerekend. In de finale waren er nog een aantal uitlooppogingen maar niemand kon wegkomen en zo liep het uit op een massasprint. Daarin leek Jeff Vermeulen (VolkerWessels) met speels gemak naar de overwinning te sprinten, maar hij maakte een traditionele fout door zijn handen te vroeg in de lucht te steken. Hij werd hierdoor nog voorbijgesneld door Jesper Rasch (West-Frisia). Arjan eindigde op de zesde plaats, Wiebe werd dertiende. Rens kwam net na het peloton over de streep en hierdoor werden kostbare seconden verloren voor de ploegenstand. Net als vorig jaar zullen we dan ook al vroeg in de competitie een achterstand moeten wegwerken.