Arjan Hofman zegeviert in Groot-Agelo

Arjan Hofman heeft op Pinkstermaandag voor de eerste overwinning van het seizoen gezorgd. Hij werd in het Twentse Groot-Agelo de nieuwe districtskampioen bij de elite. In de slotronde reed hij weg uit het peloton. Per Wiggers (VolkerWessels) maakte nog de oversteek en werd zo de winnaar bij de beloften. Kort achter de koplopers sprintte Nick Kweldam nog naar de derde plaats bij de elite. 

Bij de beloften was Christian Varweg op de vijfde plaats de eerste Kanjer. De organisatie omschreef het koersverloop goed: “De ploegen van Wiggers en Hofman kleurden de koers, die op deze pinkstermaandag onder zonnige omstandigheden werd verreden. Op de open stukken rond Groot-Agelo lieten de teams van VolkerWessels-Merckx, Sensa-Kanjers voor Kanjers en een fikse zuidwestenwind weinig ruimte voor aanvallen. Want hoewel het glooiende landschap van het voormalige NK-parcours uitnodigde om te ontsnappen, zagen de vele bezoekers steeds de mannen in zwart-wit en oranje-wit-blauw de gaten dichtrijden”.

Na vele podiumplaatsen was het de eerste overwinning van Hofman in zijn carrière. Hij was er dan ook erg blij mee. Hij had zijn (zoals altijd) aanwezige fans al de bloemen beloofd, maar die moest hij toch nog teleurstellen. Bij de huldiging bleken de bloemen op. De kussen van de rondemissen maakten echter veel goed. En de bloemen? Die worden nog opgestuurd.