Arjan Hofman vierde in Zuid Hollandse Eilanden Tour

Na de pechvolle start van de KNWU Clubcompetitie moest er in de Zuid Hollandse Eilanden Tour wat goedgemaakt worden. Na een stevige voorbespreking stonden de mannen dan ook vroeg opgesteld bij de start. 160 kilometer later was het Arjan Hofman die op de vierde plaats over de meet kwam in Spijkenisse.

Naast Arjan stonden Wiebe Scholten, Luuk Lohuis, Nick Kweldam, Xaf Houwers en Maarten Lubbers aan het vertrek. Tijdens de wedstrijd lag het tempo hoog en was het nerveus in het peloton met een aantal valpartijen. Gelukkig bleven de Kanjers allemaal uit de problemen. Door het hoge tempo kwamen er amper groepjes weg. Na een tijdje probeerden de Kanjers het op de kant te trekken, maar na een aantal kilometers was de conclusie dat er onvoldoende wind stond voor het plan.

Tot aan de plaatselijke ronde van 25 kilometer bleef de situatie ongewijzigd. Een hoog tempo in het peloton en geen uitvalspogingen. Desondanks zaten we over het algemeen attent van voren. Op de plaatselijke ronde dreigde er een groep van vijftien man weg te rijden, waar Nick nog naar toe sprong. Maar omdat het tempo van het peloton zo hoog lag werden zij snel weer bijgehaald.

In de finale reden er twee man weg en zij mochten uitmaken wie er zou gaan winnen. In de laatste drie kilometer raakte Nick betrokken bij een valpartij zonder erg, maar hij was hierdoor wel uitgeschakeld voor een goede klassering. Arjan Hofman wist op knappe wijze de pelotonsprint te winnen en werd daarmee vierde.

Xaf eindigde op de 37e plek en Wiebe werd 41e. Met deze uitslagen werd het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam vijfde in het ploegenklassement. Na de teleurstellende Omloop van de Veenkolonien steeg de ploeg van plaats 18 naar 11 in het algemeen ploegenklassement. In de Parel van de Veluwe, aanstaande vrijdag, hopen we de stijgende lijn door te zetten.