Aanvallende Te Stroet niet beloond in Voerendaal

In Limburg werd afgelopen weekend de Clubcompetitie hervat. De Hel van Voerendaal is de eerste wedstrijd van de finalereeks van het regelmatigheidsklassement voor clubs.

Rens, Wiebe, Jelle, Juriaan, Joren, en Gijs stonden in het oranje-wit-blauw aan het vertrek om de tweede plaats in het ploegenklassement te verdedigen of zelfs te verbeteren. Op het zware parcours met veel heuvels was het taak om attent en aanvallend te koersen. In de eerste kilometers werd veel aangevallen en nadat een groepje met Juriaan het geprobeerd had reed er meteen een nieuwe groep weg, met daarin een aantal favorieten voor de overwinning. Rens was vanaf het begin al attent en sprong mee met de kopgroep. De samenwerking tussen de zeven koplopers was goed en de voorsprong liep langzaam op. Ondertussen werd het peleton flink uitgedund, maar alle Kanjers konden nog volgen.

Met nog drie ronden van  twintig kilometer te gaan reed Harthijs de Vries van NWVG weg, Rens probeerde er naar toe te springen, maar kreeg Jeen de Jong mee in zijn wiel (eveneens NWVG). Rens kreeg het gat niet dicht en Jeen de Jong sprong op de Bergseweg naar zijn ploegenoot toe. Het bleek de beslissing te zijn, want de twee ploeggenoten werden niet meer teruggepakt.

Rens bleef met een groepje van drie over, waar even later nog een aantal renners zich bijvoegden. Met slechts één Kanjer in de kopgroep moest er wat gebeuren vanuit het peleton en daarom reden Joren en Gijs met een klein groepje weg. Helaas kregen ze het gat niet dicht en bleven tussen de kopgroep en het peleton hangen.

In de laatste twee ronden viel alles uit elkaar, zowel in de achtervolgende groep als in het peleton. Rens was al vanaf het begin in de aanval en moest de kop van de wedstijd laten gaan en eindige als 18e. Daarachter finishte het groepje met Joren en Gijs op plek 23 en 25. Wiebe was het sterkst uit het overgebleven peleton en kwam nog weg met een groepje  en won daarvan vervolgens de sprint voor plek 26. Jelle finishte een groep daarachter als 34e.

Door de grote tijdsverschillen hebben maar 40 van de 150 renners uitgereden, waarvan vijfkanjers. Toch hadden we op meer gehoopt. Zonder een uitschieter in de uitslag werden we slechts zesde in de ploegenuitslag, waardoor we nu derde staan in het ploegenklassement.

Bekijk de samenvatting:

Samenvatting Hel van Voerendaal from Clubcompetitie on Vimeo.