Dokkeren over de Zeeuwse kasseien in Omloop van de Braakman

Wielervolgers met liefde voor kasseienkoersen kunnen dit weekend hun hart ophalen. Morgen rijdt het profpeloton in Parijs-Roubaix, maar vandaag al stond de Topcompetitie in het teken van de venijnige kasseien. Aan de meet was Luuk Lohuis op de 17e plaats de beste Kanjer.

De tweede wedstrijd van de Topcompetitie vertrok zonder de leider van het clubklassement: Wim Kleiman. Helaas is hij uit de roulatie na zijn nare val in de Omloop van de Veenkolonien. Het was vandaag aan Jelle Johannink, Wiebe Scholten, Timon Ratering, Yannick Vrielink, Maarten Lubbers, Luuk Loohuis, Christian Varweg en Wessel Zennipman om het oranje-blauw te tonen in de wedstrijd.

De neutralisatie verliep direct niet vlekkeloos, want een coureur reed bij Jelle in zijn derrailieur. Gelukkig kon zijn padje snel rechtgebogen worden en kon hij de koers vervolgen. De weersomstandigheden waren rustig, waardoor er in de beginfase van de koers niet veel gebeurde. Er reed wel een keer een grote groep weg, maar omdat meerdere continentale ploegen niet mee zaten werd het gat redelijk snel gedicht.

Ondanks diverse aanvalspogingen zaten de Kanjers niet bij een groep van zes renners die uiteindelijk weg wisten te blijven. De rust keerde terug in het peloton en de voorsprong van de koplopers groeide gestaag. BabyDump probeerde het gat nog te dichten, maar dat mislukte. Wel brak het peloton nog in meerdere groepen. Wiebe, Luuk en Yannick zaten mee in de achtervolgende groep.

Uiteindelijk wist Adriaan Janssen (SEG) solo aan de meet te komen. Luuk reed naar een 17e plaats, gevolgd door Wiebe (31e) en Yannick (45e). En we konden ook vandaag weer op ons materiaal vertrouwen: we kwamen de dag door zonder lekke banden of ander materiaalpech. En dat is zeker een compliment waard!


Adriaan Janssen (SEG Racing) wint de Omloop van de Braakman. Foto: Leon van Bon/Topcompetitie.nu