Week van de tijdritten: klimtijdrit en ploegentijdrit

Twee tijdritten stonden er afgelopen dagen op de wedstrijdkalender. Woensdag werd de klimtijdrit van de Topcompetitie verreden, zaterdag de ploegentijdrit voor de KNWU Clubcompetitie. Dat betekent dat de nieuwe Sensa Dura Integra Pro tijdritfietsen weer in actie kwamen.

De zesde wedstrijd van de Topcompetite was een race tegen de klok in Zuid-Limburg. Er was een parcours van 15,5 kilometer uitgestippeld, waarin drie keer de Camerig beklommen moest worden. We stonden aan de start met Timon Ratering, Jelle Johannink, Arjan Hofman, Lorenzo Harbers en Wiebe Scholten. Naast de drie pittige klimmen waren er ook een aantal vlakke stukken. Iedere renners woog voor zichzelf af of hij met de tijdritfiets of de koersfiets wilde starten.

Onze beste renner in de uitslag was Wiebe op de 33e plaats, op 1.30 min. achter winnaar Oscar Riesebeek (Metec-TKH). Hij reed op het laatste moment Adriaan Janssen (CT Jo Piels) uit de hotseat. Jelle, Timon , Arjan en Lorenzo eindigden op plaats 45,  48, 57 en 61.

Ploegentijdrit
De ploegentijdrit was de achtste wedstrijd binnen de KNWU Clubcompetitie en werd op een unieke locatie verreden. De start was in Lelystad, de finish 32 kilometer verder in Enkhuizen. De Houtribdijk was speciaal voor deze wedstrijd in de avonduren afgesloten. Namens onze ploeg stonden Daan van den Esschert, Robert de Jong, Wiebe Scholten, Daan Schouten, Mark Schreurs en Timon Ratering aan het vertrek.

Helaas kreeg de ploeg na zeven kilometer een tegenslag te verwerken, doordat Robert de anderen moest laten gaan door een lekke band. Al vroeg moesten de mannen het met vijf gaan doen en dat is natuurlijk nadelig. Uiteindelijk reed het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam naar een negende plaats en dat was toch wel een dompertje. De verwachtingen waren hoog, maar pech heb je niet zelf in de hand.

In het algemeen ploegenklassement staan we nu vijfde, met alleen het finaleweekend in Usquert nog op het programma. De vierde plaats in het klassement is nog duidelijk in het vizier.


Timon Ratering tijdens zijn klimtijdrit. Foto: Leon van Bon (Topcompetitie.nu).