Scholten en Zennipman houden stand in slagveld Gilze

Naast de Ronde van de Kerspelen was onze ploeg het afgelopen weekend ook actief tijdens het Wielerweekend Gilze. Op zaterdag stond er een ploegentijdrit op het programma, een dag later de Midden Brabant Poort Omloop. Door de weersomstandigheden werd deze wedstrijd een ware veldslag.

Op zaterdagavond stonden Daan Schouten, Bor Houwers, Jelle Johannink, Wiebe Scholten, Wessel Zennipman en Daan van den Esschert op het startpodium van de ploegentijdrit over 25 kilometer. De ploeg ging voortvarend van start, maar moest al vrij snel afscheid nemen van Daan van den Esschert. Hij kreeg te maken met materiaalpech, waardoor de overige vijf de klus moesten klaren. Gesterkt door een steeds meer naderende ploeg voor hen reden de Kanjers uiteindelijk naar een zesde plaats.

Een dag later stonden de renners na een uitgebreid ontbijt in het Van der Valk Hotel aan de start van de klassieker. Waar het in de ochtend nog goed weer was gingen enkele minuten voor de start de hemelsluizen open, dat beloofde een mooie dag te worden. Op het programma stonden vijf grote omlopen met twee kasseistroken en drie plaatselijke omloop, bekend van de ploegentijdrit een dag eerder.

Tijdens de neutralisatie was iedereen meteen goed nat, dat was wel van korte duur omdat het vervolg van de koers grotendeels droog was. Het tempo zat er vanaf de start goed in en omdat het parcours smal was en bestond uit een aantal lastige bochten was het zaak goed van voren te blijven. Na 15 kilometer was het Cyclingteam Jo Piels dat het op de kant zette met als resultaat dat er een man of veertig in de eerste groep terecht kwamen. Wij zaten daar met vier renners. Even leek het erop of de groep met onze andere twee kanjers nog terug kon komen maar dat lukte helaas op enkele seconden niet. Voor Bor en Jelle was de koers vervolgens over.

Het was redelijk onrustig in de voorste groep, er waren verschillende aanvallen en uiteindelijk reed er een kopgroep van 15 man weg uit deze groep. Helaas zaten hier geen Kanjers bij. Daan Schouten probeerde nog de oversteek te maken, maar helaas voor hem strandde de poging. Twintig kilometer voor het opdraaien van de plaatselijke omlopen wist Wiebe met acht anderen te ontsnappen uit het overgebleven deel van de oorspronkelijke eerste groep. Met deze groep haalde hij de finish en was onze eerste renner met een 22ste plaats. Wessel wist in de groep achter Wiebe binnen te komen op een 27ste plaats. Slechts 34 renners reden de koers uit.