Ploeg stijgt een plek na Ronde van de Kerspelen

Afgelopen zaterdag werd de zevende wedstrijd van de KNWU Clubcompetitie gereden: de Ronde van de Kerspelen. Onze renners reden een aanvallende koersen, maar misten uiteindelijk het geluk aan hun zijde. Wel schuift de ploeg een plekje op in de tussenstand van de KNWU Clubcompetitie.

In het Friese Drogeham stonden namens onze ploeg Bart van Bindsbergen, Arjan Hofman, Robert de Jong, Nick Kweldam, Mark Schreurs en Ivo Stronks aan de start. Al voor de start was het duidelijk dat de wind geen rol van betekenis zou spelen op het verder biljartvlakke parcours. De opdracht vanuit de ploegleiding was dan ook om actief en aanvallend te koersen en er zodoende een zware koers van te maken. Deze taak wisten de mannen goed uit te voeren en bij nagenoeg elke ontsnappingspoging was een renner van de ploeg betrokken. Het peloton liet de renners echter geen enkel moment verder dan tien seconden uitlopen, wat zorgde voor een snel, maar gesloten wedstrijdverloop.

Pas na 100 kilometer koers wist een kopgroep van zeven man zich los te maken van het peloton. Ons team was hierin met Arjan en Robert knap met twee man vertegenwoordigd. De voorsprong van de kopgroep liep gestaag op richting de minuut, wat de ploeg een uitstekende uitgangspositie opleverde. Helaas hadden een aantal belangrijke ploegen de slag gemist en wisten zij voor het ingaan van de laatste tien kilometer de voorsprong teniet te doen. Het peloton ging zich vervolgens opmaken voor de aanstaande massasprint. Nederlands kampioen Mark Schreurs moest deze sprint aan zijn neus voorbij laten gaan, vanwege een spaakbreuk in de diepe finale. Dit zorgde ervoor dat het team enigszins gehavend aan de laatste kilometers begon. In de sprint, die gewonnen werd door Chiel Breukelman (NWVG), kwamen onze renners tot een 13e (Ivo), 16e (Arjan) en 57e (Bart) plek. De overige renners wisten ook te finishen in het peloton. Deze klasseringen resulteerden in een vijfde plek in het dagploegenklassement.

In het algemene ploegenklassement van de KNWU Clubcompetitie wist het team een plekje te winnen en schoof het op naar een vierde plek. Er staan nog twee koersen op het programma: de ploegentijdrit in Enkhuizen en het finaleweekend in Usquert.