Zomerse editie van Ronde van Limburg

Daan Schouten is zondag 22e geworden in een zomerse editie van de Ronde van Limburg. De winst ging in de vijfde wedstrijd van de Topcompetitie naar Martijn Budding (Rabobank DT).

Het peloton kreeg in de zuidelijkste provincie een parcours van 175 kilometer voorgeschoteld, met daarin heuvels zoals de Cauberg en de Adsteeg. Namens het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam stonden Bor Houwers, Xaf Houwers, Jelle Johannink, Timon Ratering, Wiebe Scholten en Daan Schouten aan het vertrek.

In het begin van de wedstrijd zaten een aantal renners van ons goed van voren en is er verschillende keren mee gesprongen. Ook als het hard ging op een van de klimmetjes zaten er altijd een aantal Kanjers in de voorste gelederen van het peloton. Uiteindelijk ontstond er een kopgroep van dertien renners, waar helaas geen van onze renners zijn karretje kon aanhaken.

In de finale was het Martijn Budding die alleen op avontuur ging en als eerste de finishlijn in Beek passeerde, gevolgd door Gert-Jan Bosman (CT Jo Piels) en Jetse Bol (Join-S|De Rijke). Bij het opdraaien van de plaatselijke rondes zaten alle Kanjers in de grote groep achter de kopgroep. In deze plaatselijke rondes werd er veel aangevallen, Daan kon al snel met een groep mee springen en wist op deze manier naar een 22e plaats te rijden. Vier andere Kanjers kwam in andere groepen over de meet.


Foto: Leon van Bon, Topcompetitie.nu