Vroege vlucht blijft weg in Parel van de Veluwe

Afgelopen woensdag stond de Parel van de Veluwe op het programma, een klassieker over 182 kilometer. Een kopgroep van zes renners reed al vroeg in de wedstrijd weg. Uiteindelijk bleven Jasper Hamelink en Rens te Stroet vooruit. Hamelink (Metec-TKH) won de sprint-a-deux voor Te Stroet (CT Jo Piels). Robert de Jong was op de vijftiende plaats de beste Kanjer.

Naast Robert stonden Bor Houwers, Nick Kweldam, Daan Schouten, Arjan Hofman en Timon Ratering aan het vertrek van deze midweekse koers. Al snel reed er een kopgroep weg met daarbij Robert namens onze ploeg. Zes renners wisten zich hiervan vervolgens los te maken en dat bleek de ontsnapping van de dag te zijn. In het peloton viel het stil en de zes man pakte een ruime voorsprong van zeven minuten. Er werden nog een aantal tegenaanvallen op gang gezet, ook met Kanjers, maar helaas zonder succes.

Na honderd kilometer koers kwam er een beetje organisatie op gang in het peloton. Na de verzorging begon de koers pas echt en ging het op de kant. Arjan en Daan konden zich handhaven in de eerste groep. Robert, Bor en Nick zaten in de tweede groep, totdat Nick gehinderd werd door een valpartij. Hij viel terug in de derde groep waar hij Timon terug vond.

Op de plaatselijke ronden reden Hamelink en Te Stroet weg en vielen de overige vier koplopers terug in de eerste groep. Deze groep bleef ook niet in stand en helaas werden onder andere Arjan en Daan gegrepen door de tweede groep. In de laatste ronde viel Robert op het juiste moment nog aan en zo werd hij uiteindelijk vijftiende. Ook Daan reed nog weg en werd achttiende.