Schouten en Kweldam toptien in Hoeksche Waard

Daan Schouten is zaterdag zevende geworden in de Omloop van de Hoeksche Waard. Nick Kweldam werd in de wedstrijd voor de KNWU Clubcompetitie tiende. Hierdoor stijgt het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam weer naar de vijfde plaats in het ploegenklassement.

Naast Daan en Nick stonden Robert de Jong, Jelle Johannink, Wiebe Scholten en Wessel Zennipman aan het vertrek in Puttershoek voor de wedstrijd over 156 kilometer. Er stond vooraf weinig wind en door het smalle parcours voorzagen we een grote kans dat er een vroege kopgroep zou kunnen ontsnappen.

Vanaf de start lag het tempo door de gunstige omstandigheden en de vele aanvallen vrij hoog. De Kanjers handhaafden zich goed van voeren en zo werd elke aanvalspoging gekleurd door een van onze renners. Helaas moest Wessel na een sterk begin de strijd staken door maagproblemen.

Halverwege de wedstrijd leek het erop dat het peloton intact zou blijven. Geen van de ontsnappingen kreeg de ruimte om weg te rijden. Met nog zeventig kilometer te gaan begon de wind een grotere rol te spelen. In het peloton kregen steeds meer renners het lastig en door het hoge tempo ontstonden er regelmatig kleine gaten. Uiteindelijk brak het peloton en reed er een groep van twintig man weg. Nick en Daan zaten namens onze ploeg mee en hadden daarmee een mooi uitgangspunt voor het ploegenklassement.

In de laatste twee plaatselijke ronden werd duidelijk dat de kopgroep stand zou gaan houden. Na een spannende en vooral zware finale draaide het uiteindelijk uit op een sprint. Daan werd zevende, Nick tiende. De andere drie Kanjers reden uit in het peloton.

De klasseringen waren goed voor een vierde plaats in het ploegenklassement van de dag en hiermee stegen we opnieuw naar de vijfde plaats in het algemene ploegenklassement. Een goed uitgangspunt voor de komende wedstrijden.


Kweldam en Schouten voor de latere winnaar Robin Wennekes. (foto: Nina Zennipman)