Kanjers domineren in Ronde van Aalten, Johannink sterk in Kempen

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam heeft voor een stunt gezorgd in de Ronde van Aalten. In de straten van ons thuisdorp werd beslag gelegd op de plaatsen een tot en met vier. Mark Schreurs won en gaf zijn nationale driekleur zo extra glans in zijn woonplaats. De ploeg was zondag op twee fronten actief, want 's middags stond een ander deel van de ploeg aan het vertrek van de Omloop der Kempen. Daar liet de jonge Jelle Johannink zich goed van voren zien.

Zondag 22 april stond al geruime tijd met rood omcirkeld in de agenda van onze Aaltense renners: Bor Houwers, Xaf Houwers, Nick Kweldam, Mark Schreurs en Ivo Stronks. Een thuiswedstrijd is altijd speciaal en zorgt voor net wat extra motivatie. Naast de Aaltenaren stonden ook Wouter Hendriksen, Bart van Bindsbergen en Wiebe Scholten aan de start.

Het heuvelachtige rondje door het centrum van Aalten lag er nat bij en dus wisten de renners dat het oppassen was geblazen. Direct vanuit het vertrek reden Mark, Xaf en Wouter met nog vier andere renners weg. Een aantal ronden later kwam Nick hier, na een sterke achtervolging, nog bij aansluiten. Een betere situatie konden wij ons niet wensen: vier renners mee in een kopgroep van acht. Mede door de vele valpartijen in het peloton liep de voorsprong snel op en wist de kopgroep voor het verbrokkelde peloton uit te blijven.

Met nog zeven rondes van drie kilometer te gaan begon de finale en plaatste Mark een demarrage. Nick wist hier achteraan te springen. Een halve ronde later sloten ook Wouter en Xaf aan, nadat ook zij wegsprongen bij de concurrentie. Onze vier renners manoeuvreerden zich rondes lang onder luid applaus van het thuispubliek over het spekgladde parcours, waarna ze gezamenlijk over de finish kwamen.

Mark kwam als eerste over de meet, voor Xaf, Wouter en Nick. Maar eigenlijk deed de uitslag er niet toe. Dit was een prestatie van hen allemaal. Voor één keer was er dan ook plaats voor vier renners op het podium!

Omloop de Kempen
Eerder op de dag stond de Omloop der Kempen op het programma, de vierde koers voor de Topcompetitie. Namens onze ploeg stonden Daan van den Esschert, Lorenzo Harbers, Arjan Hofman, Jelle Johannink, Timon Ratering, Daan Schouten en Wessel Zennipman aan het vertrek. Wind, regen en kasseien maakten de omstandigheden er niet gemakkelijker op. Veel valpartijen was het gevolg.

In de beginfase van de wedstrijd waren er veel aanvalspogingen van de Kanjers, waarbij vooral Arjan erg attent was. Hij liet tevens zijn benen spreken bij de enige bergsprint van de dag, hij werd daar tweede achter de leider Koos Jeroen Kers (BabyDump CT). Na 150 kilometer reden Timon en Wessel vrijwel gelijktijdig lek, helaas was dat juist een ongunstig moment. Na ongeveer 170 kilometer brak het peloton, waarna een grote groep van zo'n 25 renners jacht maakte op de koplopers. Jelle zat hier netjes bij.

Uiteindelijk was het Oscar Riesebeek (Metec-TKH) die het peloton voorbleef en de wedstrijd op zijn naam schreef. Jelle was op een verdienstelijke 23e plaats de beste Kanjer.