Stronks en De Jong in top tien Zuid Hollandse Eilandentour

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam heeft met twee top tien plekken goede zaken gedaan in het klassement van de KNWU Clubcompetitie. Stronks en De Jong werden respectievelijk vijfde en achtste en het team steeg daarmee naar de zevende plek in de tussenstand.

Bor Houwers, Xaf Houwers, Robert de Jong, Nick Kweldam, Mark Schreurs en Ivo Stronks stonden aan de start van de klassieker over de Zuid-Hollandse eilanden. Met de harde wind beloofde het op voorhand een mooie, zware wedstrijd te worden.

Na een tam eerste wedstrijduur, brak de koers los na vijftig kilometer. Het peloton spatte uiteen in diverse waaiers. Mark en Ivo wisten zich te handhaven in de eerste groep van een man of twintig. De overige vier renners bevonden zich in de grote groep daarachter. Na lang achtervolgen kreeg de tweede groep de voorste mannen weer in het vizier en wisten zij stukje bij beetje dichterbij te komen. Dit was voor een aantal renners uit de eerste groep het sein om weg te rijden en er ontstond op veertig kilometer voor de streep een kopgroep van acht man. Namens onze ploeg was Ivo mee gesprongen. Achter de kopgroep smolten beide groepen samen en werd er in eerste instantie weinig aanstalten gemaakt tot achtervolgen.

Het verschil was al een ruime minuut op het moment dat er door een aantal ploegen serieus achtervolgd werd. Dit gat bleek voor het peloton niet meer te dichten en de winnaar moest voorin gezocht worden. Ivo probeerde hierin een sprint te ontlopen door op drie kilometer van de streep een aanval te plaatsen. Helaas kwam hij niet weg en moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plek.

Robert wist in de finale nog knap weg te rijden uit het uitgedunde peloton en deze voor te blijven. Hij eindigde op een nette achtste plek. Mark finishte als 42e, Bor als 54e. Dit resultaat leverde de ploeg een vierde plek op in het ploegenklassement, waardoor het team nu de zevende stek inneemt in de tussenstand van de KNWU Clubcompetitie.