Vier keer podium op Districtkampioenschap Oost, zege Kweldam

Nick Kweldam is afgelopen maandag Districtskampioen Oost geworden bij de elite. Hij bleef Rens te Stroet (CT Jo Piels) en onze Robert de Jong voor. Bij de beloften werden ook twee podiumplaatsen gepakt. Winnaar Jelle Wolsink (CT Jo Piels) kreeg Wessel Zennipman en Lorenzo Harbers mee op het podium. 

Vanaf de start lag het tempo direct hoog en al snel waren de eerste scheurtjes in het peloton een feit. In de tweede ronde vormde zich een kopgroep van vijftien renners, met daarin zes Kanjers, drie renners van Piels, twee mannen van de IJsselstreek en een aantal sterke eenlingen. Door het overtal renners van onze ploeg draaide de groep echter niet zo goed. Daardoor kwam het peloton weer terug.

Op het klimmetje ontstond er weer een nieuwe kopgroep, met grotendeels dezelfde renners. Wederom was de samenwerking niet optimaal. Op zes ronden voor het einde demarreerde Jelle Wolsink en Nick sprong mee. Omdat beiden zouden winnen (Wolsink bij de beloften, Nick bij de elite) was de samenwerking goed. Vanuit het peloton waagde Rens te Stroet nog een poging om naar de kop te rijden, maar deze poging werd door de Kanjers ongedaan gemaakt. Hierna viel het tempo in het peloton stil en groeide de voorsprong uit tot maximaal 1.15 minuut. Dit bleek voldoende voor de overwinning.

De twee kwamen uiteindelijk hand in hand over de streep met de rouwband voor Gijs in het midden. Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam en CT Jo Piels konden hun overleden ploeggenoot zo nog een keer eren en een emotionele week op bijzondere wijze afsluiten.

Rens te Stroet en Robert de Jong wisten in de finale nog te ontsnappen uit het peloton en werden twee en drie bij de elite. Wessel Zennipman en Lorenzo Harbers pakte deze plaatsen bij de beloften.