Memorabele editie van Ronde van Overijssel

Een dag na de emotionele uitvaart van onze voormalige ploeggenoot en vriend Gijs Verdick stond er alweer een koers op het programma. Het was moeilijk om de knop om te zetten, maar Gijs had het niet anders gewild. En daarom stonden we toch aan het vertrek van de Ronde van Overijssel. De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte ter nagedachtenis aan Gijs. Zijn ouders en zussen waren hierbij aanwezig. Onze renners stonden samen met Cyclingteam Jo Piels op de eerste rij.

Na dit bijzondere begin werd het peloton weggeschoten. Namens onze ploeg waren Daan van den Esschert, Arjan Hofman, Xaf Houwers, Jelle Johannink, Daan Schouten, Mark Schreurs, Ivo Stronks en Wessel Zennipman in koers. Al vroeg in de wedstrijd onstond er een kopgroep van vijf renners. Alle ploegen konden zich hierin vinden en ondanks de harde wind waren de eerste twee uren vrij tam. Pas voor de klinkerstroken bij Vriezenveen werd de knuppel in het spreekwoordelijke hoenderhok gegooid. Er ontstonden zo’n acht waaiers. Mark zit namens onze ploeg in de eerste waaier, gevolgd door Daan Schouten en Ivo in de tweede. Na een aantal kilometer kwam echter alles weer bij elkaar.

Waaiers
Het spektakelstuk begon pas echt na de Lemeleberg. De forse wind zorgde ervoor dat het peloton opnieuw in vele waaiers uiteen spatte. Daan zit in de tweede waaier, Mark, Ivo en Arjan in de derde. Uiteindelijk liepen deze drie groepen toch weer samen op de Holterberg. Als de finale echt begint brak het overgebleven peloton in twee groepen, met de Kanjers in het tweede deel.

Massasprint
De wedstrijd eindigde in een massasprint die gewonnen wordt door de Litouwer Aidis Kruopis van het Belgische Verandas Willems Cycling Team. De Belgen Joeri Stallaert (Cibel-Cebon) en Timothy Stevens (Crelan-Vastgoedservice) eindigden op de tweede en derde plaats. Daan, Arjan en Mark worden respectievelijk 48e, 52e en 53e. De andere jongens wisten de finish in Rijssen helaas niet te bereiken.

DK
Maandag keren we weer terug naar Twente. Op Tweede Pinksterdag staat traditioneel het Distictskampioenschap Oost op het programma. Dit jaar is het DK in Groot-Agelo (Ootmarsum). Om 17.00 uur worden de elite en beloften weggeschoten voor een wedstrijd over 96 kilometer.


Foto: Minuut stilte ter nagedachtenis aan Gijs Verdick (Bron: @RvOverijssel)