In memoriam: Gijs Verdick

Verbijsterd en vol ongeloof kregen we vandaag te horen dat onze oud-renner Gijs Verdick op 21-jarige leeftijd is overleden. De afgelopen drie seizoen reed Gijs voor onze ploeg. Na dagen van spanning en onzekerheid kwam het verdrietige nieuws dat hij zijn laatste, oneerlijke wedstrijd helaas niet kon winnen.

Vorige week dinsdag werd Gijs twee keer getroffen door een hartstilstand. Vanaf dat moment was zijn situatie uiterst kritiek. Toch bleef de hoop bestaan dat hij zou herstellen. Helaas mocht dat niet zo zijn. En dat is keihard aangekomen.

In 2013 stroomde Gijs vanuit de junioren van De Stofwolk door naar onze ploeg. In de drie jaar dat hij in onze kleuren reed ontwikkelde hij zich tot een volwassen coureur, zowel op sportief als persoonlijk vlak. Gijs was geliefd binnen de ploeg. Hij wilde altijd koersen, was een aanvaller pur sang. Dat resulteerde in vele mooie resultaten.

Gijs maakte nooit een geheim van zijn ambitie. Hij wilde een stap hogerop. Afgelopen winter maakte hij uiteindelijk de mooie overstap naar het continentale peloton. Iedereen gunde hem deze prachtige kans. We waren trots op ons grote talent. Helaas heeft Gijs veel te kort kunnen genieten van zijn droom.

Gijs, we gaan je enorm missen. Het wielerpeloton verliest een coureur, maar in gedachten koers je met ons mee! In onze herinnering blijf je voor altijd onze kanjer!

We wensen Adjo, Reny, Els en Loes en iedereen die bij hen hoort veel sterkte en kracht toe bij dit grote verlies.

Bestuur, begeleiding en renners
Sensa – Kanjers voor Kanjers Cyclingteam