Geluk ver te zoeken in enerverende Ton Dolmans Trofee

Arjan Hofman is zaterdag elfde geworden in de Ton Dolmans Trofee, de derde wedstrijd van de KNWU Clubcompetitie. Het was het hoogst haalbare voor onze ploeg in een enerverende wedstrijd. In het ploegenklassement zakken we hierdoor naar de achtste plaats.

Onder het genot van een strakblauwe lucht en een lekker zonnetje begonnen Jelle Johannink, Wiebe Scholten, Timon Ratering, Daan Schouten, Arjan Hofman en Lorenzo Harbers namens onze ploeg aan de nieuwe Limburgse koers. De spectaculaire neutralisatie kwamen we zonder kleerscheuren door, maar al vrij snel sloeg het noodlot toe.

Daan reed na een paar kilometer lek om dat na twintig kilometer te herhalen. Op het moment dat Daan terug reed naar het peloton, raakte Jelle betrokken bij een valpartij. Hij moest van fiets wisselen en gezamenlijk konden ze achter de auto terug komen in de volgerskaravaan. Daar aangekomen kregen beide renners van de jury te horen dat ze gediskwalificeerd waren. Alsof dat nog niet genoeg was werd ook de ploegleidersauto uit koers gehaald. Een enorme domper voor onze ploeg, die met de nodige ambitie naar Limburg was afgereisd.

De overige vier renners moesten dus zorgen dat drie van hen een goede klassering in de wacht zouden slepen. Met nog twintig kilometer te gaan zaten Arjan, Wiebe en Timon nog netjes voorin het peloton, maar helaas moest Timon hen even later door kramp laten gaan. Op een van de laatste heuvels van de dag reden uiteindelijk zes renners weg en zij mochten uit gaan maken wie er met de gloednieuwe Ton Dolmans Trofee aan de haal ging. Achter de zes koplopers reed Arjan naar een elfde plek. Wiebe werd 27e en Timon bolde als 64e over de meet.

In het ploegenklassement werd het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam deze dag elfde. Hierdoor zakken we twee plaatsen en staan we na drie wedstrijden achtste.