Fraai wielerweekend met perspectief voor komende periode

Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam heeft het afgelopen weekend vertrouwen geput uit de Zuid-Oost Drenthe Classic en de Brand Drielandenomloop. In beide zware wedstrijden kwam de ploeg goed voor de dag. Met het oog op de belangrijk maand mei biedt dat veel perspectief.

Drentse keien
Zaterdag stonden de Kanjers aan het vertrek van de Zuid-Oost Drenthe Classic Zuidenveldtour (UCI 1.2). Om 12.00 uur vertrok het peloton vanuit Roden met namens onze ploeg Mark de Langen, Wessel Zennipman, Mark Schreurs, Nick Kweldam, Robert de Jong en de terugkerende Marc Janssen. In de beginfase van de wedstrijd probeerden Nick, Mark S. en Robert meerdere keren om weg te komen, maar van een succesvolle ontsnapping kwam het niet. Op weg naar de eerste lange kasseistrook van de dag (na 55 kilometer) brak het peloton al in drie grote groepen. Mark S., Nick, Robert en Wessel bevonden zich in de eerste twee groepen en op de kasseien kwamen deze groepen weer samen.

Het was wachten op de twee lange kasseistroken rond Exloo. Op deze modderige stroken brak het peloton opnieuw. Mark S. zat attent in de eerste groep en de overige drie Kanjers zaten in de tweede groep. Marc en Mark L. waren we toen helaas kwijt. Marc heeft wedstrijdritme op kunnen doen en Mark L. was weer beresterk, maar moet zijn plaatsje in het peloton gaan opeisen.

Met een peloton van zo’n zestig renners gingen we de plaatselijke rondes rond Nieuw-Amsterdam in. Na veel demarages onstond er een kopgroep van 26 renners, met daarbij Robert. De beslissing viel uiteindelijk in de plaatselijke rondes, waar vijf renners wegsprongen uit deze groep. Robert werd uiteindelijk 23e. Wessel, Mark S. en Nick finishten in het peloton. Slechts 64 renners werden geklasseerd, dus mogen we zeker tevreden zijn met vier Kanjers aan de meet.

Limburgse heuvels
Een dag later stonden acht frisse Kanjers in Bocholtz klaar om te vlammen in de Brand Drielandenomloop. Deze wedstrijd over 179 kilometer maakt deel uit van de Topcompetitie. Aan het vertrek de debuterende Bart van Bindsbergen, Xaf Houwers, Bor Houwers, Jelle Johannink, Daan Schouten, Lorenzo Harbers, Timon Ratering en de terugkerende Wiebe Scholten.

Na een aantal heuvels in Nederland reden we Belgie in voor een aantal Belgische beklimmingen, om vervolgens terug te keren naar Nederland. Bij terugkomst in Nederland zaten we nog met alle renners in het peloton. Bij de tweede passage van de Camerig trok met name Join-S De Rijke flink door, waardoor het tempo hoog erg kwam te liggen. Vlak voor het oprijden van de plaatselijke omloop van twintig kilometer moest de Kruisberg getrotseerd worden, een smal en vooral erg stijl klimmetje. Hier brak het peloton in vele stukken. Daan en Wiebe konden nog net mee, maar moesten de een groep van 36 renners laten lopen op de eerstvolgende beklimming. Uiteindelijk finishten vijf Kanjers in de grote tweede groep. Wiebe was met een 52e plaats de best geklasseerde renner van de ploeg.

Perspectief
Op beide koersen werd na afloop tevreden teruggeblikt. In Drenthe wist de ploeg zich in een zware wedstrijd goed te manifesteren. In Limburg lieten met name de jonkies zich goed zien. De eerstvolgende wedstrijd is aanstaande zaterdag. Dan staat de Ton Dolmans Trofee (KNWU Clubcompetitie) op het programma, opnieuw een wedstrijd in Limburg.