Teleurstellend resultaat in Wim Hendriks Trofee

Het was in de klassiekers niet het weekend van onze ploeg. Nadat de ploeg zaterdag in de Arno Wallaard Memorial achter de feiten aan reed, was het resultaat op zondag in de Wim Hendriks Trofee ook niet bevredigend. In de tweede wedstrijd voor de KNWU Clubcompetitie konden de verwachtingen niet waargemaakt worden.

De motivatie van Mark Schreurs, Ivo Stronks, Nick Kweldam, Arjan Hofman, Timon Ratering en Robert de Jong was hoog. Na de eerste wedstrijd stond onze ploeg op een vijfde plaats en het doel was om te stijgen. In de eerste plaatselijke omloop bleef het peloton compact, ondanks enkele valpartijen. Onze mannen zaten attent van voren. In de tweede omloop reden er twaalf renners weg op een onverwacht moment. Het was voor onze ploeg dus zaak om de organisatie op gang te brengen om het gat te dichten. Dat lukte vrij snel en was de koers weer volledig open.

De Kanjers probeerden verschillende uitlooppogingen te organiseren, maar dit mocht niet baten. In de plaatselijke omlopen ging het verschillende malen op kant, waarbij we jammer genoeg Timon, Ivo en Arjan verloren. We hadden nu nog drie man in een compact peloton van zestig renners. In de derde plaatselijke ronde brak de groep opnieuw in stukken. Nick zat aanvankelijk goed van voren, maar kon net niet aanhaken bij de koplopers. De Kanjers hadden helaas geen kracht meer over om het nog te overbruggen. Nick werd uiteindelijk de beste renner op de 41e plaats in de uitslag. In het ploegenklassement zakken we een plaatsje naar de zesde stek.

In de evaluatie was het duidelijk: een teleurstellend resultaat, omdat we deze koers gestart waren om te winnen en goede zaken te doen in het ploegenklassement. Het komende weekend staan er opnieuw twee wedstrijden op het programma: de Zuid Oost Drenthe Classic (UCI 1.2) en de Brand Drielandenomloop (Topcompetitie).