Jelle Johannink tweede in Ronde van de Vijver Hengelo

Jelle Johannink is afgelopen zaterdag tweede geworden in de Ronde van de Vijver. In de slotfase reed de tweedejaars belofte weg met Rick Ottema (BabyDump CT) en Wim Kleiman (Schepping-Merckx). Ottema was in de Hengelose straten rondom de Tuindorpvijver nipt sneller. Het is de tweede podiumplaats voor onze ploeg dit seizoen.

Ook Wessel Zennipman pakte een korte klassering mee in Hengelo, hij werd zesde. Arjan Hofman reed een thuiswedstrijd in de Ronde van Hierden. Hij zat mee in een kopgroep van zes renners die de koers sierde en eindigde uiteindelijk net naast het podium op de vierde plaats.

De goede uitslagen in Hengelo en Hierden maakten de zaterdag toch nog goed voor onze ploeg. Eerder op de dag keerden Daan van den Esschert, Lorenzo Harbers, Bor Houwers, Mark de Langen en Daan Schouten zonder resultaat terug uit de Arno Wallaard Memorial. Op de website wordt de UCI 1.2-koers gepresenteerd als de polderklassieker van Nederland en de wedstrijd deed die naam eer aan. Wind, regen en zelfs hagel zorgden voor een waar slagveld. Slechts 33 renners wisten de finish te bereiken, hierbij slechts één clubrenner.


Foto: Harm Job