Prima start KNWU Clubcompetitie in Veenkoloniën

Nick Kweldam is zevende geworden in de Omloop van de Veenkoloniën. In het ploegenklassement staat het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam vijfde na de eerste wedstrijd van de KNWU Clubcompetitie.

Aan het vertrek stonden Arjan Hofman, Nick Kweldam, Mark Schreurs, Timon Ratering, Ivo Stronks en Wessel Zennipman. Ze waren gebrand om de knallen in de opener van de KNWU Clubcompetitie. De mannen meldden zich vroeg bij de start om direct vanaf het vertrek van voren te zitten. In het eerste uur probeerden ze het meerdere malen op de kant te trekken, maar de wind stond niet gunstig genoeg om dit te laten slagen.

Na zeventig kilometer koers brak het peloton in vier stukken, mede door een valpartij. Nick en Wessel zaten in de eerste groep, Arjan in groep twee en de overige drie Kanjers werden gehinderd door de valpartij. Bij de verzorging kwamen meerdere groepen samen en vormde zich een peloton van zo'n tachtig coureurs. Op Ivo na zat iedereen weer van voren.

Bij het ingaan van de vier plaatselijke ronden brak het peloton opnieuw in meerder stukken. In de finale reden er vijftien renners weg, met daarbij ook Nick. Hij gokte iets te veel en moest genoegen nemen met de zevende plaats. Mark en Arjan reden nog naar een 24e en 26e plaats. Daarmee staat onze ploeg vijfde in het ploegenklassement, een mooie uitgangspositie voor de komende wedstrijden.