Dubbel weekend: van Zeeland naar Duitsland

Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma voor het Sensa - Kanjers voor Kanjers Cyclingteam. Op zaterdag reisde een ploeg af richting Zeeland voor de tweede wedstrijd in de Topcompetitie, de Omloop van de Braakman. Zondags stonden de renners aan het vertrek van Rund um Steinfurt, een omloop in Duitsland.

Voor de Omloop van de Braakman moest de ploeg zaterdagochtend al vroeg op pad. Na een rit van drie uur stonden acht Kanjers aan het vertrek voor een zware wedstrijd over 190 kilometer door het Zeeuwse land. Het beloofde een zware koers te worden met 25 kasseienstroken en smalle weggetjes waar de wind vrij spel had. De Kanjers begonnen goed voorin aan de wedstrijd maar al snel bleek dat alleen de allersterkste renners over zouden blijven vooraan. Het peloton werd meteen flink uit elkaar getrokken waarbij het er tot 120 kilometer koers eigenlijk nog prima uitzag voor onze ploeg met drie renners (Mark Schreurs, Nick en Ivo) voorin en nog drie renners in een achtervolgende groep. Nadat Mark op een zware kasseienstrook definitief de rol moest lossen en de achtervolgende groep uit koers werd gehaald bleven alleen Nick en Ivo nog over in koers, al waren ook zij inmiddels in een derde groep beland waar een select groepje clubrenners de koers in uitreed. Nick kwam uiteindelijk als vijfde clubrenner over de streep op een 38e plaats en Ivo stond op een 53e plaats in de uitslag. Coen Vermeltfoort van CT JoinS-De Rijke kwam uiteindelijk als winnaar over de streep door de sprint a-deux te winnen van Elmar Reinders (CT Jo Piels).

Rund um Steinfurt
Zondags stond Rund um Steinfurt op het programma, een wedstrijd over twaalf ronden van tien kilometer met een klimmetje erin. Onze ploeg verscheen met een grote groep renners aan het vertrek, dus vooraf werd door ploegleider Tjalling Reijmer meegeven om er direct vol in te vliegen en de koers naar onze hand te zetten. Na twee moeizame ronden lukte dit prima en na vele uitlooppogingen was het Jelle Johannink die met zes medevluchters weg wist te rijden. De Kanjers in het peloton konden hierdoor de achtervolging aan de andere ploegen laten en bleven attent bij tegenacties vanuit het peloton. Met nog zo'n 20 kilometer te gaan kwam de inmiddels tot vier renners gereduceerde kopgroep weer in zicht en waren zij eraan voor de moeite. Het grote demarreren begon weer en op zo'n zes kilometer van de finish was het Robert de Jong die ging waarna er twee renners aansloten. Helaas kon Robert bij een aanval op het klimmetje van één van zijn medevluchters net niet mee waarna hij uiteindelijk op een tweede plaats leek te finishen. Dertig meter voor de finish werd hij helaas nog voorbijgestoken door het sprintende peloton waarna een zesde plaats restte. Arjan kwam vervolgens nog als twaalfde over de finish na een tumultueuze sprint. Na de koers ging een deel van de ploeg op de fiets terug richting Aalten waardoor er nog zestig kilometer extra op de teller gezet werd.


Mark Schreurs staat de pers te woord voor de Omloop van de Braakman (Foto: Leon van Bon)