Teamwork niet beloond in Ronde van Zuid-Holland

Door een gebroken spaak in volle finale eindigde de Ronde van Zuid-Holland voor het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam enigszins in mineur. Toch mocht de ploeg na afloop tevreden in de spiegel kijken. Er was attent gekoerst en sprinter Nick Kweldam zat netjes gepositioneerd voor de massasprint. En dat biedt perspectief voor de komende koersen.

Opnieuw was er zaterdag niet echt sprake van klassiek voorjaarsweer. Onder een heerlijk zonnetje en weinig wind werd er vanuit Kijkduin vertrokken voor een koers over ruim 170 kilometer. Bor Houwers, Robert de Jong, Nick Kweldam, Mark Schreurs, Wessel Zennipman en debutanten Jelle Johannink en Wiebe Scholten kregen een nerveuze wedstrijd voorgeschoteld. Onze ploeg zat constant van voren en dat resulteerde in de beginfase in een aanval van onder andere Robert en Wiebe. De aanval hield echter niet langer dan vijftien kilometer stand. Een aantal keer werd een poging gedaan om het op de kant te trekken, maar er stond onvoldoende wind om dat tot een succes te maken.

Na 120 kilometer ontstond er een een kopgroep van tien renners met daarbij Nick. Toen de vlucht even later in de kiem gesmoord werd ontstond er een nieuwe kopgroep van drie renners. Mark zag het gevaar en probeerde vervolgens aansluiting te maken, maar de Nederlands Kampioen haalde de drie koplopers net niet. Dat was reden voor onze ploeg om het peloton op sleeptouw te nemen. Met vijf man slaagde de missie en het gat werd gedicht. Het peloton maakte zich vervolgens op voor een massasprint. Op twee kilometer van de meet sloeg het noodlot toe. Terwijl Nick op een nette tiende plaats gepositioneerd zat kreeg hij af te rekenen met materiaalpech. Een gebroken spaak betekende voor hem het einde van zijn sprintambities in deze editie van de Ronde van Zuid-Holland.

De wedstrijd werd gewonnen door Maarten van Trijp (Metec-TKH). Arvid de Kleijn (Piels) en Bas van der Kooij (WWV) vergezelde hem om het podium. Op de veertigste plek was Wiebe de beste Kanjer in de uitslag. Toch werd er niet te lang stilgestaan bij de klassering. Wat vooral telde was het goede teamwork wat de ploeg heeft laten zien. Het volgende weekend zijn er met de Ronde van Groningen en de Omloop van de Houtse Linies weer twee nieuwe kansen voor een goede uitslag.