Nieuw in de ploeg: Jelle Johannink voelt zich snel thuis

Vijf nieuwe gezichten telt het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam in het nieuwe wielerseizoen. De komende weken stellen we de nieuwkomers voor. Vandaag maakt u kennis met onze vierde aanwinst: Jelle Johannink uit Denekamp.

Nog maar drie jaar rijdt de 19-jarige Johannink in het wedstrijdpeloton. Dat deed hij in het fluoriserende geel van OWC Oldenzaal. Het komende seizoen is de Twentse ploeg echter niet meer in het elite-beloftenpeloton te vinden. Johannink vond onderdak bij onze ploeg. “Ik ben heel blij met de kans die ik bij Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam krijg. Het afgelopen jaar heb ik de ploeg natuurlijk veelvuldig aan het werk gezien. De ploeg rijdt altijd als een sterk collectief en doet mee om de podiumplekken. De renners gaan voor elkaar door het vuur. Het is een hechte groep.”

Sfeer
Dat laatste zag de Denekamper ook tijdens het eerste trainingsweekend, eerder deze maand. Johannink: “De eerste kennismaking is goed bevallen. Er was een hele goede sfeer. De meeste renners sprak ik pas voor de eerste keer, maar ik voelde me gelijk thuis in de ploeg. Ik zie uit naar het aanstaande wedstrijdseizoen.” De eerste doelen voor het nieuwe wielerjaar liggen voor de student Agrarisch Ondernemerschap in het voorjaar. “In de voorjaarsklassiekers wil ik direct staan en voorin meedoen met de ploeg. Daarnaast zou het heel mooi zijn om Olympia’s Tour te rijden, maar dat is nog erg ver weg. In de criteriums wil ik me laten zien en hopelijk een podiumplaats meepakken.”

Ontwikkelen
Het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam heeft onder andere als doelstelling om talenten uit Oost-Nederland een platform te bieden om zich te ontwikkelen. De ambities van Johannink sluiten daar uitstekend op aan. “Doordat ik nog niet zo lang koers, zie ik nog heel veel mogelijkheden om verder te groeien. Mijn sterke punten wil ik de komende jaren ontwikkelen. Ik heb bij de junioren sterk gereden in koersen die niet helemaal vlak waren, waaronder in Oostenrijk. Limburg moet me daarom ook liggen, maar ik heb daar nog niet zoveel gekoerst. Ik ga het ontdekken het komende jaar.”