Nieuw in de ploeg: Bart van Bindsbergen combineert weg met MTB

Vijf nieuwe gezichten telt het Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam in het nieuwe wielerseizoen. Bart van Bindsbergen is de derde renner die we aan u voorstellen.

De wielersport is Bart van Bindsbergen niet onbekend, maar de meeste wedstrijdkilometers maakte hij niet op de weg. De focus van de 18-jarige renner lag de afgelopen jaren op de MTB. Dat doet hij sinds afgelopen jaar in het shirt van Craft-Ten Tusscher, een ploeg waar gerenommeerde namen als Jakob Fuglsang, Bart Brentjes en Maarten Tjallingii in het verleden ook voor uitkwamen.

Planning
Het komende seizoen wil de student Commerciële Economie en Sportmarketing het MTB’en combineren met de weg. “Ik denk dat het koersen op de weg een goede aanvulling is voor het mountainbiken. In het MTB-seizoen zitten een aantal gaten en het is soms lastig om in die perioden gemotiveerd te blijven. Het wegwielrennen zorgt voor een goede afwisseling. Ik ben me bewust dat het een druk seizoen wordt. De planning moet goed zijn.”

Leren
 Op het Nederlands Kampioenschap MTB voor junioren werd Van Bindsbergen zevende. “Met die klassering kon ik wel leven, ondanks dat ik niet helemaal fit was. In de Benelux Cup pakte ik een aantal top tien klasseringen. Daar ben ik het meest tevreden mee.”  De renner uit Zevenaar was tot op heden weinig op de racefiets te vinden. “Ik heb het afgelopen jaar een paar criteriums en een klassieker gereden. Dat was eigenlijk de eerste keer dat ik te maken kreeg met waaiers. Wat dat betreft kan ik nog veel leren van de jongens in de ploeg.”